Mørdej opskrifter

Mørdej/Linsedej

Mørdej/Linsedej

Rul mørdejen op på en. Nok til 15 små tærter, 2 mellemstore tærter eller 20-30 hindbærsnitter. 225gram mel
Æbletærte m. den bedste mørdej

Æbletærte m. den bedste mørdej

Det bedste ved denne opskrift er mørdejen. Jeg bruger altid denne mørdej til desserter, den slår aldrig fejl og er super let at lave
Endnu en kage

Endnu en kage

Mørdej. Jeg er så doven, at jeg oftest samler min mørdej i foodprocesseren. Mørdejen rulles ud og et tærtefad beklædes med dejen, hvorefter kanterne "skæres" rene
Barselskage

Barselskage

Mørdej. Først laves mørdejen, da den skal hvile minimum en halv time i køleskabet. Imens mørdejen er i køleskabet påbegyndes selve mazarinfyldet og også dette ryger i foodprocesseren
Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

De er ikke ligeså sukkersøde, som dem man køber hos bageren, men hvis man har en meget sød tand, kan man sagtens tilsætte lidt ekstra sukker til marmeladen eller mørdejen, men jeg kan nu ret godt lide den syrlige hindbærmarmelade i samspil med den sprøde mørdej og den søde glasur
Tærte med laks, krabbe og spinat

Tærte med laks, krabbe og spinat

Mørdej. Efter hviletiden rulles dejen ud, så det passer til dit tærtefad og denne beklædes med den udrullede mørdej
Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

Herefter dækkes den smurte dej med den sidste mørdejsfirkant. Selve mørdejen skal nu hvile minimum 30 minutter i køleskabet
Mazarintærte

Mazarintærte

Så var der jo ikke meget at diskutere (bortset fra, at jeg diskuterede meget med mørdejen, da den skulle rulles ud - det bliver jeg bare aldrig god til, så mine tærter er altid lidt lappede)
Verdens bedste brownie

Verdens bedste brownie

Lige nu sidder jeg og nyder en kop te, mens mørdejen hviler i køleskabet. I går tog jeg hul på hele to fridage, da jeg jo skal arbejde i weekenden, så man kan jo sige at jeg nu holder weekend
Luksus pæretærte med marcipan

Luksus pæretærte med marcipan

Mørdej skal være sprød når den er bagt – kommes der vand i bliver den istedet sej i det og ikke porøs
Mørk chokolade og karamel tærte

Mørk chokolade og karamel tærte

En kakaomørdejsbund, et lag flydende karamelsauce som "oozer" ud af kagen når man skærer et stykke og en lækker, lidt snasket chokoladekagedej med mørk chokolade i, på toppen
Hindbær marcipan tærte

Hindbær marcipan tærte

Mørdej. Mørdej. De frosne hindbær hældes ud på mørdej bunden. -) Mørdej. Hindbær marcipan tærte. 125 g. blød smør
Appel pie

Appel pie

Mørdej. Bland alle ingredienserne til mørdej og sæt den på køl 1 time. Lækker fyldig American apple pie. Jeg var for noget tid siden oppe ved min far der har en kæmpe have der bugner af forskellige æblesorter bla