100 gram kold smør 150 gram mel1½ spsk sukker (kan undværes hvis du ikke laver kage)1 knsps salt½-1 æg. 1½ spsk sukker (kan undværes hvis du ikke laver kage)
Pensel kagenmed mælk, og drys sukker og de hakkede mandlerne over. En gærdej bagt med lækker vanilje-remonce Jeg er så glad for min "Den blaa Bagebog" fra Tørsleffs Husmoder Service
Alle mine kager bliver lavet med kærlighed. Mindre kan også sagtens gøre det, men det er altså bare superflot når hele overfladen er dækket med pynt en masse
Oetker KageMoussemed jordbærsmag. Nu har du en skabelon til kagebundene. Saml massen med et pisket æg. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en rund tylle
Mørdejen rulles ud og tærtefadet beklædes, hvorefter den fyldes halvt op med mazarinmassen. Jeg spurgte min søde kollega Mia Maria om hun havde nogen specielle ønsker, hvis jeg skulle have en kagemed og hun var ikke i tvivl
Rul derefter dejen helt tyndt ud med en kagerulle, så den fylder næsten hele bagepapiret. Skær kagen i firkanter eller trekanter, i de størrelser som du ønsker
Den afkølede kage overhældes med glasur eller hvad man nu lyster. Min far er nemlig ikke til lagkager og lignende fødselsdagskager, men mere til tørkager
Der kommer til at være tre små kager, som alle spises med vaniljeis. Har jeg endnu ikke bestemt) og en lille pandekage, da pandekager er højt elsket i familien
Du kan altid bruge det igen til kage, ny temperering, varm chokolade eller lign. du kan også lave bunde af nøddemarengs, mørdej, rå marcipan (som så er penslet med chokoladepå begge sider, før der sprøjtes skum på), mariekiks eller de vaffelbunde, som du kender fra købeflødeboller
Du samler til sidst jordbærtærterne ved at fordele et godt lag creme på den helt afkølede tærtebund, og pynte med jordbær – og vær nu klar til at indtage en himmerigs mundfuld af en lækker fredagskage