Frisk basilikum. Varm ekstra jomfru olivenolie i en pande, og tilsæt de hele fed hvidløg. Denne simple pastaret med tomatsovs og fritterede auberginer er en egnsret fra Sicilien, nærmere bestemt byen Catania
Sprødstegt kylling med pasta med chorizo, soltørrede tomater og frisk basilikum. Pasta koges efter anvisninger på pakken, og så, når vandet er hældt fra, vender du den rundt i saucen efter bedste evne sammen med en flok friske basilikum- og salvieblade
Tag nu dit fed hvidløg og hak det fint, og bland det sammen med tomaterne. Pasta med friske, rå tomater og basilikum – her dog den beslægtede ret spaghetti al pomodoro på billedet – er en populær ret i Syditalien
Tilbage til dine boller, når de er færdig stegte, tilsætter du tomat puréen sammen med lidt vand. Dine forårsløg, hvidløg og lidt friske basilikums blade, skal hakkes godt sammen (jeg ville nok presse hvidløgene)
Fordel mozzarella herover og drys med basilikum. Læg tomaterne i et ovnfast fad med løg og hvidløg. Pasta med tomatsauce er lækkert, og det er faktisk ikke super svært at lave sin egen virkelig velsmagende sauce af friske tomater
lidt friskkværnet peber og nogle basilikumblade på toppen. Varm en sauté pande op ved høj varme, tilsæt rigeligt olivenolie og svits finthakket løg og hvidløg i et par minutter inden paprika svitses af kort
Når tomaterne begynder at falde sammen og afgive lidt saft, tilsætter du basilikum, og du kan du hjælpe sovsen lidt på vej ved at mase nogle af tomaterne med en træske
Lav en italiensk version med chorizo, hvidløg, chili, tomat og masser af frisk basilikum. Lav en one-pot-pasta med kylling, svampe, spinat og soltørrede tomater