Polenta med parmesan opskrifter

Polenta

Polenta

servere polentaenmed et drys revet parmesan. Det koger man ind til en tyk grød i vand eller bouillon, og smager til med krydderier, parmesan, krydderurter, eller hvad man nu føler for
Parmesan – nej, det dér savsmuld på pose er ikke godt nok …

Parmesan – nej, det dér savsmuld på pose er ikke godt nok …

tomater, gratin af kartofler og zucchini medparmesan og citron, Marios risotto med citron og timian, parpadelle med Karl Johan-svampe, bøgehatte, kantareller, champignon og de fra september hjemmetørrede pocchini’er, parmaskinke omviklet ægte bøffelmozzarella og parmaskinke på en lækker polenta, som var dejlig sprød udenpå, men stadig fugtig og blød indeni
Polenta Bolognese

Polenta Bolognese

Her er den piftet op med basilikum og parmesan. Tilsæt majs til kødsaucen og krydr med salt og peber. revet parmesan
Kylling med Polenta og Tomat

Kylling med Polenta og Tomat

Ligesom couscous skal den tilsættes lidt smag, og det er typisk parmesanost. Smør et ovnfast fad i metal med halvdelen af olien og hæld polentaen heri
Restemad med aubergine og polenta

Restemad med aubergine og polenta

Polentaen æltede jeg med hakket salvie, hvorefter den blev formet og skåret i skiver, der blev dryppet med olivenolie og lidt revet parmesan og grillet i ovnen
Flåede tomater og cremet polenta

Flåede tomater og cremet polenta

Smag til med salt og peber inden du severer dem til den cremedepolenta, som blot er den kogte polenta blandet med mascaponen og smagt til med salt og peber
Saltimbocca

Saltimbocca

Hæld polentaen i en lille bradepande foret med bagepapir. Rør minutpolentaen ud i vandet. Læg en skive parmaskinke på hver stykke kød sammen med et par salvieblade
Osteria 16

Osteria 16

Cremet polentamed hareragout. Og så ellers med en god skovlfuld friskhøvlet parmesan og et skud peber på toppen
Boller af koldhævet dej

Boller af koldhævet dej

Server straks tomatsauce med kødboller og polenta og drys med basilkum og friskrevet parmesan. Denne udgave er mere frisk og mindre snasket og bliver lavet med oksekød og polenta på siden
Gnocchi ala romana

Gnocchi ala romana

Start med at lave polentaen som skal bruges til gnocchi’erne allerede om formiddagen, så de kan nå at køle og sætte sig
Polenta (når alting ikke kører efter planen)

Polenta (når alting ikke kører efter planen)

Og menuen stod søndag på marineret svinemørbrad med lækkert polenta som tilbehør. Det er en smule problematisk, men det kan klares - med lidt god vilje
Polenta med græskarkerner

Polenta med græskarkerner

Når grøden er færdig tilsættes smørret, græskarkernerne og parmesanen og grøden hældes i en form/fad beklædt med bagepapir