Den er egentlig meget klassisk, altså, det er jo ikke første gang man hører om en skinke-/porretærte, men det er bare som om, at denne her er lige lidt meget snasket, lidt mere smagsfuld og bare lidt mere lækker
Server gerne med rugbrøds croutoner og stegt røget skinke i tern, evt. Min søn udbenede en kylling igår og istedet for at smide skrog og skind ud valgte vi igår at koge det med løg og et par gulerødder til en bouillon så vi havde til at lave suppe idag
Disse muffins er inspireret af en opskrift jeg har fundet på Der er ikke kød i, men hvis du har lyst, kan du sagtens komme lidt skinke eller bacon eller pølse eller andet kød i
Smør torskefileterne med pesto og rul dem sammen til to lige store roulader. Bind en stor skive lufttørret skinke omkring hver roulade, så fileterne holdes på plads, og sæt dem i et ovnfast fad
Kartoffelsuppe medporrer og ristet serranoskinke. Sauter kartoflerne i tern og porrerne i ringe i en gryde i olivenolie i et par minutter under omrøring
Du kan sagtens fylde galetten med andre kombinationer som karamelliserede løg, timian og gedeost / laks, spinat og asparges / en klassiker som broccoli, skinke og feta / eller måske en sød version med bær, mørk chokolade og mandel-frangipane – husk dog at komme lidt sukker i både fyld og dej ved sidstnævnte
De bløde porrer og den salte skinke går helt perfekt sammen med æg og pasta. Porrer er rige på en lang række mineraler, derudover indeholder de en god portion C-vitamin
Når du er færdig med din tærtedej, kan du putte hvad som helst i den, porrer, blomkål, laks, helt som du har lyst til, men i denne version har vi valgt broccoli, skinke og bacon