For at gøre min frikadeller lidt sundere, tilsætter jeg revne gulerødder, for at få noget mere grønt i dem, og så kommer der også havregryn i, så de også indeholder fuldkorn
Nelliker og syltet appelsinskal til julefrikadellerne, revet gulerod og havregryn til de sundefrikadeller, hakket spinat og krydderurter i de grønne frikadeller, hvidløg og chili i de krydrede frikadeller osv
Nogen mener, at man skal have kartofler hver dag – eller næsten – og andre mener, at kartofler er kedelige og i øvrigt indeholder for meget stivelse, så de derfor er direkte usunde
(jeg ELSKER gulerod og appelsin fx) Men de grønneste er de sundeste. Frikadeller og farsbrød. Det er jo gode sunde tarmvenlige fibre, som tæller ca nul på kaloriekontoen
Mange synes det er besværligt at lave sit eget sunde pålæg, men hvis man planlægger madpakken allerede når man laver aftensmaden dagen før, er man på forkant
Det var nemlig lækre svenske kødboller, og Sverige er jo trods alt kun lige over sundet. Det er bare en alternativ udgave af danske frikadeller, men lidt fornyelse er nu rart engang imellem
Foruden en webshop med skønherlige produkter råder Netspiren over en lang liste af links til gode sundeopskriftsdatabaser, hvor du uden tvivl vil kunne hente lidt glutenfri inspiration