Surdej dag efter dag opskrifter

Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Hver dag tilsættes ½ dl vand og ½ dl melblanding indtil surdejen bobler. En surdej er faktisk ikke så besværlig at lave eller bage med, som man måske går rundt og tror
Glutenfri surdej

Glutenfri surdej

Det tager blot nogle dage, og så kan man bage skønne brød med den gode syrlige smag. Det er ikke svært at lave en glutenfri surdej
Surdej – en gave til min nabo

Surdej – en gave til min nabo

Jeg startede min egen surdejen fra bunden, plejede den og passede den, til den blev moden. Rør i surdejen og drys et nyt lag mel over
Surdej

Surdej

Alt du behøver er at piske den hver dag -eller hver anden. Efter ca. Så skal der laves surdej. Pisk dejen hver eller hver anden dag
Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Surdej opskrift: En nem guide til surdej

Hvis din surdej lugter dårligt, – altså ikke bare surt – men decideret dårligt, så kan du som regel redde den ved at friske den op efter ovenstående regler hver dag, og efter en håndfuld dage er den tilbage i topform

Glutenfri surdej

Rør i surdejen med en ren træske et par gange i løbet af dagen. vand og mel hver dag. Sådan starter du en glutenfri surdej
Græskarrugbrød uden surdej

Græskarrugbrød uden surdej

Det er nemlig endnu ikke lykkedes mig, at lave en surdej som rent faktisk kunne bruges efter den lange ventetid - derfor rugbrød UDEN surdej, og iih hvor er jeg blevet gode venner med det 
Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

Sprøde, smagfulde flutes uden surdej

) Jeg glæder mig til at glæde en af jer på tirsdag, når jeg trækker en vinder. De kan også sagtens fryses ned og bliver sprøde og lækre, når de lunes i ovnen efterfølgende
Glutenfri boller med surdej

Glutenfri boller med surdej

Rør det hele sammen og lad det stå overdækket på køkkenbordet et par timer eller en dags tid. Efter rigtig mange forsøg kommer her den dejligste opskrift på boller bagt med surdej
Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Glutenfrit rugbrød bagt med surdej

Når jeg skal bage igen, tager jeg den ud og lader den stå på køkkenbordet gerne til næste dag. Bland melet med carob og bland det i lidt efter lidt indtil konsistensen er som en meget tyk grød

Sådan laver du en surdej

Du kan vælge at fodre din surdejefter lyst, mange anbefaler man gør det hver eller hveranden dag. Men, jeg startede forfra, og søgte endnu engang efter en god opskrift på en surdej
Ølandshvedeboller med surdej

Ølandshvedeboller med surdej

Dejen skal bare æltes sammen på maskine, hæve en dags tid eller to, skæres af i passende størrelse og bages
Kernestykker m. surdej

Kernestykker m. surdej

Lad det herefter køle ned til stuetemperatur før du anvender det. ) Surdej. Herefter tilsættes kerneblandingen  sammen med salt, og det hele røres godt sammen
Jeg Elsker Dig, Surdej

Jeg Elsker Dig, Surdej

dag. Det er enlig ikke strengt nødvendigt at bruge en surdej i hvedebrød, men det giver et bedre brød i den lange ende (efter min mening), til gengæld er det uundværligt i rugbrød
Sprødt Sirupsrugbrød - på én dag

Sprødt Sirupsrugbrød - på én dag

Fantastisk lækkert rugbrød på én dag uden at være afhængig af en surdej. Opløs herefter gær i kærnemælken i en stor skål
Verdens Bedste Brød

Verdens Bedste Brød

Kan jeg erstatte gæren med surdej. Jeg plejer at have det på køkkenbordet den første dag. Der er efterhånden mange spørgsmål og svar på denne opskrift, og mange af dem går igen
Kærnemælksbrød

Kærnemælksbrød

Bland kærnemælk med mel og en smule vand og lad det stå til dagenefter, så har du en lynsurdej der kan bruges med det samme