Hver dag tilsættes ½ dl vand og ½ dl melblanding indtil surdejen bobler. En surdej er faktisk ikke så besværlig at lave eller bage med, som man måske går rundt og tror
Hvis din surdej lugter dårligt, – altså ikke bare surt – men decideret dårligt, så kan du som regel redde den ved at friske den op efter ovenstående regler hver dag, og efter en håndfuld dage er den tilbage i topform
Det er nemlig endnu ikke lykkedes mig, at lave en surdej som rent faktisk kunne bruges efter den lange ventetid - derfor rugbrød UDEN surdej, og iih hvor er jeg blevet gode venner med det
) Jeg glæder mig til at glæde en af jer på tirsdag, når jeg trækker en vinder. De kan også sagtens fryses ned og bliver sprøde og lækre, når de lunes i ovnen efterfølgende
Rør det hele sammen og lad det stå overdækket på køkkenbordet et par timer eller en dags tid. Efter rigtig mange forsøg kommer her den dejligste opskrift på boller bagt med surdej
Når jeg skal bage igen, tager jeg den ud og lader den stå på køkkenbordet gerne til næste dag. Bland melet med carob og bland det i lidt efter lidt indtil konsistensen er som en meget tyk grød
Du kan vælge at fodre din surdejefter lyst, mange anbefaler man gør det hver eller hveranden dag. Men, jeg startede forfra, og søgte endnu engang efter en god opskrift på en surdej
Lad det herefter køle ned til stuetemperatur før du anvender det. ) Surdej. Herefter tilsættes kerneblandingen sammen med salt, og det hele røres godt sammen
dag. Det er enlig ikke strengt nødvendigt at bruge en surdej i hvedebrød, men det giver et bedre brød i den lange ende (efter min mening), til gengæld er det uundværligt i rugbrød
Kan jeg erstatte gæren med surdej. Jeg plejer at have det på køkkenbordet den første dag. Der er efterhånden mange spørgsmål og svar på denne opskrift, og mange af dem går igen