Dermed ikke sagt, at jeg ikke kan lide kød – jeg elsker stadig lasagne, frikadeller, fisk og så videre, men det er nu også rart at have vegetariske dage uden kød
Vi spiser efterhånden ret mange vegetariske retter herhjemme. Og da vi godt kan lide falafler, men synes det var en smule trælse at lave og manglede lidt kant/skarphed, har vi lavet vores egen version, som så bare bliver formet som frikadeller
Hvis kød og fisk ikke er en del af din kost, kan retterne gøres vegetariske. Aftensmaden er lavet over emnet ’dansk’ mad, med præg af middelhavskøkkenet, Østen og de arabiske lande
Mulighederne i verdens bedste brune ris er mange… Jeg elsker at bruge dem som basis for en mættende måltidssalat alla min Vegetarisk Sushi Salat, lave dem til klatkager, koge dem til grød, opvarme dem i ovnen som tilbehør til en gryderet, stege dem på panden med forskellige grøntsager og krydderier, eller noget helt femte
Bogen er ikke vegetarisk, selvom der er et helt kapitel dedikeret til kødfrie retter. Derudover differentierer de fint mellem at være nye og moderne retter eller grønne(re) versioner af kendte klassikere som stegt flæsk, frikadeller, lasagne etc
frikadeller til. med eller uden brød til, og… ‘evt. 1 pakke bacon (kan undlades, og så er det en vegetarisk ret). 1 pakke bacon (kan undlades, og så er det en vegetarisk ret)
Selvom jeg i over halvdelen af mit liv har spist vegetarisk, har jeg aldrig undgået fisk. Hvis der er noget, der altid kan gøre mig glad, er det hjemmelavede fiskefrikadeller
For at frokosten ikke bar for meget præg af den tunge julefrokostmenu, valgte vi til de varme retter at blande den traditionelle medister og frikadeller med noget fra den mere vegetariske afdeling