16 dl
bouillon , grøntsag eller høns, gerne kogevand fra mungbønner
16 store
limeblade (friske eller fra frost)
12 stk
stjerneanis
11 spsk
hoisinsovs
11 spsk
limesaft eller efter smag
1 evt.
sojasovs, fiskesovs eller alm. saltSkær auberginerne i store mundrette stykker. Skræl ingefæren og hak ingefær og hvidløg fint. Rens forårsløgene og læg de grønne toppe til side til senere. Skær de hvide dele i mundrette stykker. Gør bouillonen klar.
1 Opvarm
olie og rørsukker i en wok eller sauterpande (alternativt en gryde), indtil sukkeret smelter og karamelliserer. Tilsæt så hakket ingefær, hvidløg, forårsløg og auberginer. Steg et par minutter ved mellem-høj varme, mens du vender det rundt ofte.
1 Tilsæt
bouillon, limeblade, stjerneanis og hoisinsovs. Bring det hele i kog og lad det simre stille uden låg i ca. 15 minutter. Vend rundt et par gange undervejs. Hak imens de grønne toppe af forårsløgene.
1 Smag
om aubergineretten mangler salt. Det kommer meget an på din bouillon. Smag i så fald til med sojasovs, fiskesovs eller alm. salt. Tilsæt til sidst limesaft og servér aubergineretten i skåle og drys med forårsløg.
Noget med masser af smag”, og vi endte derfor med denne varmende, ryd-køleskabet gryde, der kom til at smage ret godt – hvisvi altså selv skal sige det Derfor bliver jeg nødt til at dele den med jer i dag
Hæld aubergineskiverne og lagen på et skoldet glas eller i en luft – og lugttæt boks og og lad dem køle helt af, gerne til dagen efter, inden du blander dem ikarrydressingen
Aubergine er en af de grøntsager, som jeg ikkerigtig har fået indimineugentlige madplaner. Jeg har oplevet det som noget smatværk uanset hvad, jeg har gjort
Server auberginernesom hovedret, eller hvis du kan få fat i små auberginer (fås iasiatiske supermarkeder eller hos arabiske grønthandlere) er de perfekte som tapas eller forret
i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. i. J. e. g. h. a. r. f. k. t. s. l. d. u. n. b. -. å. o. æ. v. ø. ,. m. j. M
Aubergine bruschetta er perfekt som forret, og er både smuk at se på og smager også skønt. Del på Facebook (Opens in new window)Klik for at sende some-mailtil en ven (Opens in new window)Klik for at udskrive (Opens in new window)Likethis
sesamgrilledeauberginermed ”kaviar” og skalotteløg. Jeg synes de grilledeskiver passer fintmedtangkaviaren og dermed udgør en lille, elegant frokostret eller forret
Skyl auberginestykkerne, og/eller tør så meget salt og vand af, som du kan. Fordel stykkerne på en bageplade beklædt medbagepapir, og skær med en skarp kniv et par sniti hver skive
Server som forret med sprødt flute, og sprøde salatblade. Start med at lægge en skiveaubergine, så tomat, pensel medkrydder-citronolie, og drys med parmesan mellem hver lag
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.