Svensk pølseret fra Sverige – nej, svensk pølseret er pæredansk, og man ved ikke helt hvorfra navnet stammer – altså pølseret er jo nemt nok, det er jo en ret med pølser i, men hvor Sverige kommer indibilledet, det er ikkerigtigtil at sige med sikkerhed
Jeg var så glad for den tanke, hvilket må have skyldtes inspiration fra Sverige. Efter at have været ude at løbe her til morgen - hvilket btw var crazy overraskende hårdt - kom jeg i tanke om vafler
Det fejres nok mest iSverige, men ligesomsidste år vil jeg også være med. Jeg sidder med en hapserlækker, supersnasket, alligevel sprød, kanelduftende, mundvandsløbende saftig, smørblød og bare helt perfekt kanelsnegl i hånden
ISverige for mange år siden fandt mine forældre den hasselback form som jeg har på billedet. En opskrift jeg husker fra min barndom, men som stadig holder og er ret nem at lave, er husarsteg
Jeg har i samarbejde med én af Sveriges bedste kokke, Stefano Catenacci, udvalgt nogle af opskrifterne fra hans kogebog “Stefanos Italia – den stora italienska kokboken med fotografier af Joel Wåreu”, som jeg deler med jer her på bloggen
Frikadeller er ikke kun at findei det danske køkken, Tyskland, Sverige og Norge spiser dem også med lidtvariasioner og det er så gammel en spise at der ikke er de store oplysninger at hente omkringfrikadellen
Det var nemlig lækre svenske kødboller, og Sverige er jo trods alt kun lige over sundet. I søndags var menuen inspireret af det store udland, selvom det nu ikke krævede at vi skulle kiggeforbi alt for fjerne himmelstrøg
Metoden er opkaldt efter en restaurant i Djurgården i Stockholm, Sverige, som hedder Hasselbacken – derfor er der da også nogle, der kalder kartoflerne for hasselbackenkartofler
Svensk pølseret er, på trods af navnet, ukendt iSverige. Svensk pølseret er en kendt dansk gryderet, som normalt består af kartofler og pølsestykker i en rød tomatsovs
Den anden aften var vibørnefri. Ihvertfald så havde viikke været alene hjemme i et godt stykke tid, så jeg planlagde en ægteskabsmiddag, hvortil desserten var havtorn/gulerods is
Jeg fikfingrei et “buffé” blad, som ICA supermarked iSverigeudgiver. Deri var en opskrift på en rigtigklistret banan- og chokolademousse sag, som jeg simpelthen måtte prøve at lave både mælkefri og glutenfri
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.