Sommeren nærmer sig, så jeg har været i køkkenet for at lave is. Denne gang har jeg forsøgt mig med en yoghurt is med rabarber, som er lavet uden ismaskine
Eller er der plads til flere. Har du fyldt fryseren op med lækre (og ikke mindst is-kolde) sommer is. Og ja – det ser sååå simpelt ud på fjernsynet, på youtube og hvor man nu ellers falder og lækre, delikate madvideoer – men jeg lover jer… Det er det ikke
*Eksempelvis ”Soya cuisine” fra Naturli’ eller havrefløde fra Oatly. Opvarm fløden i en anden gryde eller i mikroovn og hæld den derefter ned til sukkeret og plantemargarinen (Opvarmes fløden ikke, klumper sukkeret, men de fleste af klumperne forsvinder dog igen, når karamelsovsen koges)
Hindbær/banan/ingefær smooth. Solen skinner og er det ved at være istid igen. Denne opskrift plejer at være min opskrift på smoothie, bare tilføjet mandelmælk, men uden bliver den lækker cremet og isagtig
Mas alle hindbær, så det bliver til små stykker. Fyld massen i isformene og sæt dem i fryseren. ( det skal gøres lige når alle hindbærende lige er kommet ud af fryseren)
en håndfuld hindbær. Når solen skinner og temperaturen stiger så får jeg altså lyst til is. Jeg har bare ikke godt af alt for mange is fra iskiosken, så derfor har jeg været i gang i mit køkken og lavet de lækreste sommer is som jeg kan spise med god samvittighed
En lækker cremet is (fuldstændig som købeisen) - uden mælkeprodukter, ismaskineeller tilsat sukker. Evt mørk og/eller hvid chokolade til overtræk eller chokoladegitter
Æggehviderne vendes i hindbærblandinge. Her er en nem og fedt fattig, frisk og hjemmelavet is. Æggehvider piskes med el pisker, til hviderne er stive, og sukkeret fordeles i, og der piskes igen
Egentligt tiltænkt med ingefær og hindbær, men da den ingefærdrik jeg havde ikke var kraftig nok, og da den tørrede ingefær i pulverform heller ikke gav optimal smag, blev det lidt spøjst
Så er isen klar til at komme i fryseren Det er nu vigtigt at røre i isen en eller to gange. Jeg synes, at det er mere lækkert med små stykker hindbær i isen i stedet for hele bær
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.