Creme friskSkræl ingefær og hak fint. Pil ½ løg og hvidløg, og hak fint. Skyl ½ chili og hak fint. Fjern evt kerner og frøvægge, hvis du ønsker retten mindre stærk. Skræl 175 g gulerødder og kartoffel, og skær i grove tern. Skyl blomkål, og skær i buketter. Varm olie op i en stor gryde. Steg alle grøntsagerne i 1-2 min. Tilsæt 1 spsk tomatpuré, 1½ tsk spidskommen, 2 tsk karry og ¾ tsk salt. Steg i yderligere 1 min. Tilsæt 2½ dl vand, ½ bouillonterning og 1 spsk honning. Lad retten småkoge under låg i 8-10 min. Hæld væden fra kikærterne. Hak koriander. Bland kikærter og koriander i retten (Gem lidt koriander som drys til retten). Lun naanbrødene på en brødrister. Pensl evt med lidt vand, inden de lunes. Drys den indiske curry med koriander, og servér med lune naanbrød og 1 dl creme frisk.
1 Skræl
ingefær og hak 1½ tsk fint. Pil ¾ løg og 2 fed eller ⅔ solo hvidløg, hak fint. Skyl ¾ chili og hak fint. Fjern evt kerner og frøvægge, hvis du ønsker retten mindre stærk. Skræl 250 g gulerødder og kartofler, og skær i grove tern. Skyl blomkål, og skær i buketter. Varm olie op i en stor gryde. Steg alle grøntsagerne i 1-2 min. Tilsæt 1½ spsk tomatpuré, 2 tsk spidskommen, 1 spsk karry og ¾ tsk salt. Steg i yderligere 1 min. Tilsæt 3½ dl vand, ¾ bouillonterning og 1½ spsk honning. Lad retten småkoge under låg i 8-10 min. Hæld væden fra 1½ ds kikærter. Hak koriander. Bland kikærter og koriander i retten (Gem lidt koriander som drys til retten). Lun naanbrødene på en brødrister. Pensl evt med lidt vand inden de lunes. Drys den indiske curry med koriander, og servér med lune naanbrød og 1½ dl creme frisk.
1 Skræl
ingefær og hak 2 tsk fint. Pil løg og hvidløg, og hak fint. Skyl chili og hak fint. Fjern evt kerner og frøvægge, hvis du ønsker retten mindre stærk. Skræl gulerødder og kartofler, og skær i grove tern. Skyl blomkål, og skær i buketter. Varm olie op i en stor gryde. Steg alle grøntsagerne i 1-2 min. Tilsæt 2 spsk tomatpuré, 1 spsk spidskommen, 1½ spsk karry og 1 tsk salt. Steg i yderligere 1 min. Tilsæt 5 dl vand, bouillonterning og 2 spsk honning. Lad retten småkoge under låg i 8-10 min. Hæld væden fra kikærterne. Hak koriander. Bland kikærter og koriander i retten (Gem lidt koriander som drys til retten). Lun naanbrødene på en brødrister pensl evt. med lidt vand inden de lunes. Drys den indiske curry med koriander, og servér med lune naanbrød creme frisk.
Smag til med salt og peber og server medkogte basmatiris eller naanbrød. Mange indiskecurry'er skal stå ogkoge i timevis, men denne version kan laves på en helt almindelig hverdagsaften
Server evt ris til og alt det sædvanlige til curry. 2 spsk olie sammen med. 1 spsk hele koriander (knus dem i en morter) og. 1 spsk gurkemeje og. 1 spsk spidskommen svitses med et øjeblik, inden der hældes. 1 ds kokosmælk i sammen med. 1 ds hakkede tomater og. 1 ds kikærter. Smag til med salt og saften af 1 lime. 2 spsk olie sammen med. 1 spsk hele koriander (knus dem i en morter) og. 1 spsk gurkemeje og. 1 spsk spidskommen svitses med et øjeblik, inden der hældes. 1 ds kokosmælk i sammen med. 1 ds hakkede tomater og. 1 ds kikærter
Alternativt kan du lave blomkålsris ved at blende blomkålsbuketter i en foodprocessor. Her er opskriften på indisk karrygryde medkikærterog brune ris, der er lavet på kokosmælk og Graham Masala-krydderi
Saucen er dejlig cremet og har en dyb, varm, indisk-inspireret smag – hvis du ønsker en stærkere curry, kan du sagtens tilføje chiliflager eller lignende
J. e. g. f. a. n. d. t. i. s. k. v. r. -. l. æ. b. m. u. W. o. å. j. p. ø. D. ,. c. h. O. q. I. V. y. K. 2. 1. 0. ½. (. ). 6. 5. F. U. 8. S. 3. H. 4. T. 7. z. s g
Kan serveres med nanbrød, ris, linser og selvfølgelig med kød. Denne vegetariske indiske ret jeg præsenterer smager bare fantastisk, især serveret med et stykke kød til
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.