Indisk med blomkål
Josephine Sejr
Josephine Sejr

Indisk med blomkål

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • INDISK CASHEW KARRY
  • 75 g cashewnødder, udblødte*
  • 140 g tomatpuré
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 dl skyr eller græsk yoghurt
  • 1 stort løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 spsk. revet ingefær
  • 1 spsk. kokosolie eller smør
  • 1-2 tsk. rød karrypasta
  • 2 tsk. garam masala (indisk krydderiblanding)
  • 2 tsk. god karrypulver
  • 2 dl vand
  • salt (gerne røget havsalt)
  • friskkværnet peber
  • 1 blomkål
  • 1 spsk. olivenolie
  • TIL SERVERING
  • 50 g ristede cashewnødder til pynt
  • friske koriander til pynt
  • salat, ris, quinoa, naanbrød eller socca til servering

Instruktioner

    REMGANGSMÅDE
    *Udblød cashewnødder ved at lade dem stå i en skål vand i mindst 6 timer. Du kan også hælde kogende vand over nødderne og lade dem stå i 2 timer.
    Tænd ovnen på 175 grader. Skær blomkålen ud i små buketter, og fordel dem på en beklædt bageplade. Vend buketterne i olivenolie, og drys let med salt. Sæt bagepladen i ovnen i 30 minutter, indtil blomkålsbuketterne er gyldne og let sprøde i overfladen.
    Blend udblødte cashewnødder, tomatpuré, kokosmælk og skyr i en foodprocessor eller blender, indtil massen er fuldstændig glat og cremet. Cashewnødderne skal være helt opløste.
    Hak løget fint, og steg det i kokosolie i bunden af en gryde, indtil det begynder at blive en smule gyldent. Dette giver retten en let sød og karamelliseret smag.
    Riv hvidløg og ingefær på den fine side af et rivejern, og tilsæt det til gryden sammen med karrypasta, garam masala og karrypulver. Krydr med salt og peber, og lad det stege et par minutter, indtil krydderierne begynder at dufte. Hæld derefter vand i gryden, og rør rundt, inden du hælder den blendede cashew-masse i gryden.
    Bring grydens indhold i kog, og lad den derefter simre, indtil blomkålsbuketterne er færdige. Vend dem i gryden, og smag til med salt og peber. Drys med ristede cashewnødder og koriander, og servér.

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.