N. a. n. b. r. ø. d. s. o. m. i. k. e. v. P. g. D. E. J. T. I. L. S. K. A. B. R. Ø. 2. 5. æ. l. u. t. /. 1. p. y. h. (. f. c. ). -. 0. 6. G. H. ,. å. j. Æ
Det traditionelle indiske Naan brød der normalt laves i en tandori ovn hvor dejen klaskes på siden af en opretstående stenovn ogmedmindre man er indehaver af denne ret store indiske ovn må man tænke alternativt og samtidig opnå den hårde varme som tilbereder brødet ved høj varme og kort bagetid
De her brød bagte jeg til at serversammen med en kold agurkesuppe - de smager vildt godt og det er bestemt ikke sidste gang jeg bager dem, som tilbehør til min mad
I aften har vi fået hjemmebagte Naanmed tyrkisk kyllinge kebab og raita – Det blev godt. Naanbrødene blev også fine, selvom de ikke fik lov at hæve helt nok
Smør en skål med olie, put dejen i, dæk skålen med film, og stil den til hævning i min en time. De her brød stammer fra Indien, og jeg vil nødig stå inde for at dette er en autentisk indisk oplevelse, men jeg er ret glad for dem alligevel
Server kyllingekebab'enmed den blandede salat og dressingen. Aftenen før eller samme dag om morgenen, blandes marinaden af alle ingredienserne hertil og der smages til med citronsaft, salt og peber
Kylling, pitabrød ogchilisauce(og gerne en god hjemmelavet creme fraiche dressing) serveres med blandet salat så man selv kan bestemme hvad man vi have i
Rør sukker, smør, mælk, æg, salt og mel i (altså alle ingredienserne) og ælt dejen til den er elastisk og blød (jeg "æltede" med en grydeske, dejen er for våd til hænderne, en røremaskine havde været optimalt)
Naan er usyrnet gærbrød, der bages i en rund lerovn, med en lang hals og et stort hul for oven. Når der ikke er andet end gløder tilbage i bunden, former man dejen med hænderne og klasker det ind på indersiden af ovnens hals, hvor det så bliver hængende og bager færdigt
Fordel dejen i passende størrelser på bagepladen, dækket med bagepapir. Elsker du ogsånaan brød. Her får du en lidt mere uskyldig version - lavet på æggehvide, HUSK fibre, cashewnøddemel, lidt gulerødder og en smule dadler
De smager utrolig godt med salat, laks og en dild dressing. Jeg foretrækker selv disse fladbrød uden krydderier, men fantasien sætter grænsen, du kan sagtens lave fladbrød med chili, krydderurter, karry osv
Server din curry som den er eller medris/(naan)brød som tilbehør. Jeg er fan af indisk mad og endnu større fan af både søde kartofler og kikærter, så jeg var helt sikker på, allerede inden jeg gik igang med denne ret, at jeg også ville elske den
Tzatzikien og brødet er med til at gøre retten lettere. Lækker græsk inspireret ret der er en all-in-one, der giver en helt fantastisk smag der bringer en tilbage til de græske øer og bringer minder frem fra ferierne
Chicken korma serveres medkogte ris og/ellernaan. Korma er kød eller grøntsager som braiseres i yoghurt eller fløde, vand eller bouillon, og som krydres med diverse indiske krydderier
Server med ris ogNaan brød. Smag til med salt, peber og evt. Denne indiske klassiker skal selvfølgelig også have min egen udgave hvor jeg holder mig rimelig meget til originalen men gjort den til min egen alligevel
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.