Jeg faldt over en opskrift i et af min mors ugebladstillæg med sommerkager – og da kagen hed. ‘Louises jordbær-og nøddelagkage’, så måtte jeg jo blive inspireret af den
I forrige uge var jeg om onsdagen inviteret til lidt julehygge hos min veninde Louise fra gymnasiet. Det er en julekonfekt, som ikke indeholder nogen former for tilsat sukker, men derfor er kulhydrat-indholdet højt pga
Du får garanteret lyst til at prøve flere versioner, når du først har prøvet denne. Til 2 personer*. Først tildækket (brug fx et ekstra stk bagepapir) i 20 min. Derefter utildækket i 20-30 minutter indtil kanterne er brunlige og nærmest karamelliseret
Tærtedej Bland alle ingredienserne i en skål med hænderne til en dej. Pisk æg, ost og salt sammen med en gaffel (eller kom osten ovenpå til sidst) og hæld over tærten
Vi får på den måde rundet weekenden af, og sagt god uge til hinanden. Buk til sidst enden op. Server salat og hjemmelavede ovnkartofler til og måske en lækker bearnaisesauce
løsmasker (lm) til opstart og vending. Det er vigtigt at du begynder ved den blå pil - eller vil du komme til at miste en maske og arbejdet vil blive smallere og smallere
Sværhedsgraden er 'nem-begynder' og kræver kendskab til følgende masker. Du skal nu lave fastmasker hele vejen rundt langs huens kant, indtil du når om til den anden øreklap, hvor du igen laver en bindesnøre
Herhjemme er der ved, at være lavvande i fryseren men jeg fandt til al held en svinemørbrad. Den anden dag fik jeg sådan lyst til Saltimbocca, så måske var det dét som inspirerede mig en smule
Smuldr det bløde smør sammen med de tørre ingredienser og tilsættil sidst et æg. Ælt dejen hurtigt igennem, men kun til den er samlet med en glat og ensartet konsistens
De blev lavet, som det i min optik hører sig til, på en blanding af kalvekød og svinekød. Jeg er ikke så god til at bruge en opskrift, da det oftest bliver lidt på gefuhl, da det er svært at vide hvor meget væske der fx
Dejligt at høre, at I kan få opskriften til at virke. Det er dog lidt af et mysterie, hvordan du kan undvære halvdelen af melet, men hvis du er tilfreds med konsistensen og resultatet, er det vel helt ok
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.