En anden variant af marcipankuglen – denne gang med en af mine absolutte yndlingskombinationer. De to er bare skabt til hinanden – og har du endnu ikke prøvet det, så kan det kun gå for langsomt med at få prøvet det
H. y. g. e. t. i. l. a. d. v. n. k. r. æ. s. ø. o. D. /. m. å. h. j. c. p. u. ,. C. 2. 0. 1. f. (. U. ). b. 5. S. G. N. T. 3. F. B. 8. L. 4. A. K. -. M. '
Skal du have en sundere udgave af marcipanhorn/marcipankugler, grønne marcipankugler eller marcipanbrød med hjemmelavet nougat, vil jeg efter opskriften komme med links til disse
Marcipankuglerne smagte jeg hos en veninde, og falde straks for dem. Jeg lavede nogle marcipan kugler med hvid chokolade, crunchy chokolade som du kan finde opskriften på her også nogle chokolader med karamel i midten
Overtræk marcipankuglerne i chokoladen og rul dem i de finthakkede brændte mandler. Oskar og jeg er stået tidligt op, så jeg kan få ordnet de sidste sager inden huset fyldes med gæster i eftermiddag
Og i denne på alle måder søde juletid er det fedt at kunne smække disse lækkerbiskner sammen og give de traditionelle pebernødder, marcipankugler, æbleskiver, jødekager og alle de andre “gode” sager baghjul
Du kan bruge denne marcipan til at lave lækre marcipankugler eller andet, eller du kan gå denne vej, og lave den som fyldte chokolader, med en skøn chokolade ganache
Overtræk marcipankuglerne og rul dem i de finthakkede brændte mandler. I Femina stødte jeg på en opskrift på det lækreste konfekt med kirsebær, hvilket passede helt perfekt med det glas lækre Amarena kirsebær som stod og ventede i min køkkenskuffe
Min mor lavede det med nødder eller cocktailbær, da jeg var barn, men jeg må indrømme, at jeg pillede cocktailbærrene af, før jeg spiste dem, for dem bryder jeg mig ikke om
Vend hvert æg i gryden med chokolade,til ægget er helt dækket-brug evt. Læg æggene på en plade med bagepapir og pynt dem efterhånden,mens de endnu er våde,med det ønskede pynt
1Pisk hviderne stive med sukkeret, og vend det i den anden masse. 1Blend trøflen fri for klumper, og køl den ned i et fad med film over. 1Kog kirsebærrene til marmelade op med sukker i 10-15 minutter, indtil den er kogt lidt ind. 1Pisk fire æggeblommer hvide, kog imens en sukkerlage med 50 gram vand og 150 gram sukker op til 108 grader, og hæld nu de hvide æggeblommer i under piskning. 1Lav nu en hvælving med cirka 150 gram kirschskum. 1Smør det resterende skum op som en halvkugle med en paletkniv. 1Pynt nu med chokoladespåner og 12 stykker cocktailbær, eller amarena kirsebær, i siderne
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.