Vi havde en rest chili con carne og Natalia ønskede sin medtunog sin fetachili-ret. Den fik lov at hæve videre i røreskålen, normalt ville jeg tage skålen af og dække den til med et klæde eller grydelåg, men den smuttede i dag
Jeg varmer og skærer pitabrødet op hjemmefra, og jeg medbringertun, grøntsager ogdressing i små plastikbøtter, så pitabrødet ikke bliver gennemblødt i løbet af formiddagen
Hæld vand eller olie fra tunen, og bland den med de mosede kartofler. Jeg har læst nogle forskellige opskrifter på tun krebinetter – så nu skal det afprøves
Gæren opløses i det lune vand og derefter kommes olie, salt, sukker og en god portion af melet i. Tilsæt mel indtil dejen er smidig og kan æltes på bordet
Dæk den til med et fugtigt viskestykke og lad den hæve en time. Slut med at købe pitabrød. Det er virkelig nemt at bage sine egne pitabrød, og de er utrolig meget bedre end dem man køber
Her til aften har menuen stået på pitabrødmed grøntsager, skinketern og minifrikadeller. Det var det heldigvis i dag, så lige snart jeg kom hjem fra arbejde gik jeg i gang med dejen, og lidt over en time efter, kunne jeg tage de første ud af ovnen
Server falaflerne med lune pitabrød, salat, tomat, agurk ogurtedressing. Læg kikærterne i en stor plastbøtte og overhæld med koldt vand, så bøtten er næsten fuld
Pitabrød er så vidt jeg kan se nogenlunde det samme som pizzadej, så jeg har valgt at koldhæve dejen, jeg synes det giver en bedre smag og processen med at gøre dejen klar aftenen i forvejen passer mig rigtig fint
Dressing. Køb eventuel pitabrødene grove, hvis du vil gøre måltidet ekstra sundt. Men det betyder jo ikke, at man behøver at gå al for meget på kompromis med smagen - det kræver bare lidt kreativitet og planlægning
Prøv den også på et stykke rugbrød med fx parmaskinke eller tomat. Skønne kyllingedeller med pin. Den er som en frisk, lidt tyk, pesto, og den smager skønt som tilbehør til fx salater eller pasta, i sandwiches eller bare som dip til et lækkert stykke brød
fuldkornsnudler med rå fintsnittede grønsager, scramblede øko æg ogjordnøddesmørdressing. Du skal bare rense og skylle chili (jeg fjerner altid kernerne og lamellerne), hvidløg og ingefær (jeg plejer at skrælle ingefæren med en lille urtekniv), og så blende alle ingredienserne sammen i en blender/food processor/med en stavblender
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.