Kom rugkerner, hvedekerner, hørfrø, solsikkekerner og græskarkerner i en stor skål sammen med vandet og surdejen, og lad det stå i minimum 8 timer (sæt det evt. i blød om aften)
Næste morgen blander du de resterende ingredienser i skålen og lader det hæve i 1-2 timer.
Fordel derefter dejen i 2 forme (1 liter) og lad dem hæve 1-2 timer igen.
Pynt med solsikkekerner lige før brødet sættes i ovnen.
Forvarm ovnen til 175 grader (varmluftovn) og sæt brødebde ind på nederste rist i 70 minutter (temperaturen i midten af brødet skal være 95 grader)
Tag brødet ud af formen og lad det hvile på en rist 3-4 timer før det serveres.
-. -. -. -. J. e. g. b. a. r. i. k. o. f. t. u. ø. d. s. å. h. j. ,. n. v. l. m. ). 1. S. 6. p. T. c. 3. I. 4. 5. 0. (. 7. 9. 2. 8. æ. y. K. L. /. F. G. D. H. R. B
Jeg bruger carob til at give brødet den mørke farve, som vi forbinder medrugbrød. Det kan svinge en del, hvor meget mel der skal bruges, det kommer især an på, hvilken type mel der bruges Dejen skal ikke være flydende, men minde om en almindelig rugbrødsdej
-. -. -. -. -. -. -. H. a. r. s. t. e. m. i. n. g. u. d. j. o. b. y. ø. l. v. p. å. é. D. k. æ. f. ,. I. J. K. h. c. S. 1. 2. 4. x. 3. F. N. (. ). R. 6. 0. 5. /. O. P. +. M. B. 7. r g
med gaffel. Rugbrødet efterhæver tildækket i ca. Rugbrødet tages ud af formen og afkøles. For at holde på fugtigheden pakker jeg gerne rugbrødet ind i husholdningsfilm, mens det afkøler
Brødet skal stå lidt i formen, når det tages ud af ovnen - og vendes derefter ud på en rist. Dette er mit nye yndlings rugbrød som jeg bagte med min surdej
Udkommet blev langt bedre end jeg havde turde håbe på, for ikke nok med at det havde hævet præcis ligeså meget, som jeg ville have det til, så smagte det rent faktisk af rugbrød – ikke bare brød med kerner
Grunden til jeg bager mit eget brød, er at jeg godt kan lide, at vide hvad der er i de ting jeg spiser og så er jeg ikke så vild med alle de E-numre, som der er i den mad man køber
Bland mayonnaise med wasabipasta - smag til, til du får den smag du synes om. wasabipasta (kan købes i de fleste større supermarkeder, der fører sushi-grej)
Jeg prøver at eksperimentere med forskellige opskrifter på glutenfri rugbrød og har afprøvet denne opskrift som jeg har sammensat af forskellige glutenfri meltyper samt forskellige kerner
-. -. -. -. F. r. i. s. k. b. a. g. t. o. f. u. ø. d. m. l. v. e. R. n. M. ,. C. h. p. å. D. y. æ. 6. 0. '. O. 1. I. 5. (. ). 2. 4. c. S. G. H. j. P. /. 3. B. 7
Rugbrødet er nemlig bagt medsurdej på den gammeldags måde, og det kan nemt smages. Surdejen kan man få gratis enten hos Meyers, hvis man medbringer sin egen beholder, eller helt sikkert hos sin kollega, tante, ven, nabo, bedstemor eller en helt sjette
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.