Da vi var ude at handle i dag, faldt mine øjne på økologiske skorzonerrødder. Jeg synes, at det er ret sjældent, at man kan købe dem i butikkerne, så jeg skyndte mig at slå til, mens lejligheden bød sig
Da jeg var lille elskede jeg at besøge min farmor og hun lavede den bedste stuvede hvidkål. Det her er altså ikke en fedtfattig udgave men den gammeldags fede
Jeg spiser altid stuvet hvidkål med ½ del stuvet, ½ del frisk hvidkål, da jeg mener det er en skam, al den tygge-effekt forsvinder, når hvidkålen tilberedes, hvilket også gør, at du hurtigere føler dig mæt, idet du sætter din mund på arbejde
Børnene spiser sig ikke mætte i stuvet hvidkål, så for at sikre de ikke går sultne i seng, så får de også lige en skive rugbrød med smør - Klik her for opskrift på rugbrød
Stuvet hvidkål er en gammel kending fra det danske køkken. Jeg synes fordelen ved stuvet hvidkål er, at det er forholdsvist sundt og fungerer samtidig både som grøntsager og sauce til kødet - man sparer altså kalorierne fra sauce, remoulade eller hvad man ellers ville spise til kødet
Når vi vil have nemt tilbehør til aftensmaden, falder valget ofte på stuvede porrer og gulerødder. Det er nemt at lave og kan gøres færdig, mens risene koger
til 4 personer500g hvidkålsalt og vand30 g smør3 spsk mel2 dl suppe - fra hvidkålen og 1½ dl mælklidt af en hønseboullionterningpeberlidt frisk hakket persilleHvidkålen skæres i 8 stykker som koges i 15 min i let saltet vand
Så er der krebinet tid igen. Den her gang er det med stuvede ærter og gulerødder på klassisk vis. Hvis du vil prøve vores lette version af denne ret, finder du den her
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.