Bedstefars skæg – eller bradepandekage. Bedstefars skæg er ikke en ret vi spiser ofte, men nogle gange, når man får de der vilde sukker cravings – ja så er bedstefars skæg nu alligevel den bedst kur
‘Kan du ikke bage en BedstefarsSkæg-kage til mig. Og det er da et pudsigt navn til en kage… For normalt fortæller kagens navn jo lidt om, hvad det er for en kage, men det er lissom ikke rigtig tilfældet her… Men det gør ‘Den der du ved nok’ jo faktisk heller ikke… Mon det i øvrigt skal være det næste bageprojekt herhjemme
Bedstefars Skæg er en virkelig en bradepandekageklassiker af de helt store. I den klassiske udgave naturligvis… Med almindelig lys skærekage, hindbærmarmelade og marengslåg
Hvis kagebunden når at blive færdig før du er klar med fyldet gør det ikke noget. 14 æggehvider blommerne bruges til kagebunden. 1Bag midt i ovnen i ca 20 minutter til kagen er fast og gylden. 1Når kagebunden er klar smøres æblemosen ud i et tykt lag på kagebunden. 1Sæt kagen tilbage i den varme ovn og bag den ca 10 minutter til marengsen er smukt gyldent. 1Bedstefars skæg kagen kan spises med det samme eller du kan vente til den er kølet lidt af
Naturligvis sammen med den lækre "bedstefars skæg" kage, som jeg også fik lavet den anden dag. Vi er trods alt en stor familie - endda en kageglad en af slagsen
Året første rabarber bliver altid brugt til en rabarberkage. Således også i år, hvor manden tilbage først i maj høstede de første vinrabarber og bagte kagen