***kan substitueres med solsikkekerner, hampefrø, græskarkerner, birkes, eller andre frø eller kerner (blot ikke hørfrø eller chiafrø, da disse suger vand og kan gøre brødet lidt tungere)
Brødmed. Af glutenfrit brød kan nævnes. drys med friske blåbær, jordbær eller hindbær. Aurion, Lev vel eller Urtekram), hirseflager, risflager, boghvedeflager,
Hvis du – som jeg – døjer med irriteret tyktarm, er der nemlig flere indikationer på, at brød ikke ligefrem gør tarmaktiviteten mere normal, for nu at sige det lige ud
Jeg spiser dagligt rugbrød, groft brød og masser af fiberholdige grøntsager. FODMAP er en diæt udviklet i Australien, som har til formål at mindske gener i forbindelse med irriteret tyktarm
Problemet med glutenfri mel-typer er at de ikke er særligt fiberholdige, så det er vigtigt, synes jeg, at tilsætte ekstra fibre og så bliver glutenfrit brød hurtigt tørt, så man skal virkelig passe på, at dejen ikke er for tør
Så kastede jeg mig ud i opgaven glutenfri brød , det har jeg ikke haft nogen god erfaring med. Jeg kom dejen i store muffins forme med en ske , formene smurte jeg let med olie
Uanset hvilken allergi man end måtte have, så er det altså dejligt nemt og ret så sundt med en god skive groft brødmed lækker pålæg (der er flere pålægs indlæg på vej, GODE pålæg uden salt, nitrit og klister)