brun farin. Der er altid noget, der skal fejres – hvis ikke en fødselsdag eller et jubilæum, så bare livet i sig selv – og der er dermed altid en god anledning til at lave lagkage
Brun glasur. Othellolagkagen er en klassiker og alle bagerier har deres måde at lave den på. Kom det sidste flødeskum i en sprøjtepose med en stjernetyld og sprøjt en bølgekant eller rosetter hele vejen rundt langs indersiden af marcipankanten
Og særligt i lagkagebunde får jeg ofte ét af to problemer – enten bliver de tunge og klæge, eller også bliver det en bund, som minder mest om æggekage med sukker i (måske fordi der ofte er meget lidt mel og mange æg i en lagkagebund)
I køkkenmaskinen piskes olie, brun farin, sukker og vanilje sammen. Læg så din lagkage bund på. Vend så koncentrat og flødeskum sammen, og til sidst vendes hviderne i
Pisk æggeblommerne meget luftige sammen med det brune farin – det tager ca. brun farin. Den helt klassiske version er med solbærsyltetøj, flødeskum og mørk chokolade
Marcipanen kan farves med kakao (brun), rødbedesaft/-krystaller (rød), gulerodssaft (orange), gurkemeje (gul), spirulina (grøn) eller brug naturlige farver fra Urtegaarden
Pisk æggeblommer medbrun farin til det er luftigt - min. brun farin. Jeg var blevet bedt om at medbringe kage til kaffen og når nu det var en fødselsdag lavede jeg en lagkage
Brug flødeskum til at dække siderne af kagen med. Lagkagemed bananer. vand tilsættes under omrøring, fortsæt med at komme lidt vand i indtil det har en passende konsistens
Jeg er dog ikke så god til flødeskum i sin rene form, så jeg plejer gerne enten at undgå lagkage eller blande noget i flødeskummet, så det får en lidt anden smag