Fedtkant opskrifter

Sundere steak ala Maria med avocado-ananas relish

Sundere steak ala Maria med avocado-ananas relish

Steaken jeg har brugt her er en Striploin steak af okse med en fedtkant. Fedtkanten blev fjernet efter den var stegt, hvorpå den faktisk bliver en ret fedtfri bøf, da den steges i dens eget fedt - og der ikke tilsættes yderlig fedt på panden under tilberedningen
Sundere steak med avocado/ananas relish

Sundere steak med avocado/ananas relish

Steaken jeg brugte er en striploin steak med fedtkant. Fedtkanten har jeg stadig på under stegningen for marmorering og dermed et mere mørt stykke kød, men kan efterfølgende skæres af
Hasselback-kartofler

Hasselback-kartofler

Man snitter i kartoflen, så stegesaften fra en god steg - helst med fedtkant, f. En god steg med fedtkant
LCHF-gullasch

LCHF-gullasch

600 gram oksekød i tern - gerne med masser af fedtkant. 600 gram oksekød i tern - gerne med masser af fedtkant
Nakkefilet i ovn

Nakkefilet i ovn

Hvis der er fedtkant på nakkefileten, så lad den sidde. Rids fedtkanten ned til kødet i små firkanter. Hvis der er fedtkant på nakkefileten, så lad den sidde
Sennepskoteletter med gnocchi

Sennepskoteletter med gnocchi

Er der en svær eller fedtkant på koteletterne, skæres denne af inden du banker dem så flade du kan. Fik sidste år en kogebog skrevet af Nigella Express med titlen “lækker mad lynhurtigt”
Kolesterol igen igen…

Kolesterol igen igen…

Jeg fyrer den trods alt rimeligt af i mættet fedt dagligt – smør, fedtkant på kød, kokosolie og palmeolie
Mere sous vide og mere mad...

Mere sous vide og mere mad...

Inden klargøringen til vandbad havde jeg skåret overskydende fedtkant fra. Fedtkanten blev ristet af i baconfedt fra bacon, der var stegt til brug for noget af tilbehøret
Hasselback-kartofler

Hasselback-kartofler

Man snitter i kartoflen, så stegesaften fra en god steg - helst med fedtkant, f. En god steg med fedtkant

Lammefilet

Er der en fedtkant på fileten så lad den sidde men skær nogle ridser ned i den. Lammefilet. Jeg plejer at servere en rodfrugtemos, ristede svampe (f

Langtidsstegt culotte

10-15) til sidste, for at få en sprød fedtkant på toppen. - Annas culottesteg Langtidsstegt culotte giver noget af det mest møre kød man kan forestille sig