grove kerner. salat medperlespelt, cashewnødder, tang og sesamdressing. Ja, det hele startede med, at en af bloggens læsere, Cecilie, efterlyste en opskrift på boller i karry til sin vegetariske datter
Den anden dag serverede jeg det for mine kolleger sammen med hjemmelavede pitabrød. 1-2 fed hvidløg - kan ifølge en kollega fint udskiftes med chili. 10-12 grove pitabrød. 150 g rugmel / grahamsmel / spelt. Dejen hæver og deles ud i 10-12 boller som rulles / trykkes flade til størrelse som en underkop. Bedst med 1 plade af gangen, evt. 1-2 fed hvidløg - kan ifølge en kollega fint udskiftes med chili. 150 g rugmel / grahamsmel / spelt
Grovebollermed oliven, oregano og soltørrede tomater / Aubergine-lasagne med tomat og bøffelmozzarella / Græsk inspireret kartoffelsalat med peberfrugt, feta og oliven / Frisk pasta med hjemmelavet, soltørrede tomatpesto
Grovesurdejsbollermed havre og rug Er der noget bedre end varme vinterboller i denne decembertid. Kom bollerne hen på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i den forvarmede ovn indtil de lyder hule når du banker dem i bunden (ca
en rest kogte ris eller kogte kartofler som jeg riverHirseflagerSesamfrøHørfrøMusli / kokos/nødder/rosiner eller lignende½ pk gærSpeltmel eller hvedemelHonningSaltJeg koger lige havregrøden op med mere vand – sesamfrø, hørfrø, æblestykker, musli eller hvad jeg har af korn, gryn, kokos, mel, nødder eller rosiner, som jeg vil bruge den dag, alt efter hvor grove jeg ønsker mine boller, og sætter det til afkøling – kommer først gær, honning og salt i, når grøden er lunken
Rul dem til boller, læg dem på en bageplade og lad dem hæve i ca. Rugmels Boller6 dl rugmel6 dl kogende vand3 dl vand50 g gær2 tsk. honning6 dl hvedemel4 dl spelt mel (fint)Hæld rugmelet i en stor skål og hæld det kogende vand over. 4 dl spelt mel
Pensel bollernemed yoghurt og drys med kærner. hvid hvede (tilføj mere hvis dejen tillader det)Pensel med yoghurtDrys med kerner efter eget valgBland hvid hvede medspeltmel og tørgær i en skål og stil den til side
Enkorns bollermedspelt. Drys bollernemed mel, eller spray dem med vand alt efter temperament. Skær dejen ud til boller og sæt dem til efterhævning en times tid