Naturligvis er alle grøntsager fra Sten og Eva's "grønttorv"Slagter Christiansen i Nordby ()Er en udsøgt slagter med et stort udvalg og er især kendt for de hjemme fremstillede pølser
‘Frikadellerne’ kan varieres med et utal af forskellige slags grøntsager, og spises på rugbrød til frokost eller som tilbehør til en hovedret til aften
Den kan varieres i det uendelige med forskelligt kød eller grøntsager, og den kan både bruges som en forret eller som hovedret, hvis man serverer den med ris eller nudler til
Derfor har jeg valgt at lave en forret og en hovedret. Vask og skræl dine grøntsager. Suppen har en dejlig cremet konsistens med lækre smagskombinationer fra det bitre, sure og salte køkken
prøv den enten som forret, hovedret eller let frokost. Server nudler medgrøntsager og rejer. 'Sommer' er næppe et sigende prædikat for nuværende vejrstatus, men bun tom nuong kan heldigvis altid spises med stor nydelse
En af hovedretterne var denne tyrkiske bulgurssalat kaldet Kisir. Kæresten stod i køkkenet i flere timer og kom derefter frem med den mest overdådige tyrkiske middag
Server auberginerne som hovedret, eller hvis du kan få fat i små auberginer (fås i asiatiske supermarkeder eller hos arabiske grønthandlere) er de perfekte som tapas eller forret
Suppen er tilberedt som en forret, men du kan selvfølgelig også spise suppen som en hovedret. Find en gryde frem, hæld grøntsagerne i og dæk dem med vand
Det er så endt med ugens hovedret, vegetariske boller i karry. Suppen forvandles nemt til en hovedret, hvis du tilsætter et par håndfulde kogte bønner eller kikærter fra fryseren, hele kogte korn som spelt eller perlebyg, fuldkornspasta etc
Forret, Hovedret, TilbehørFind andet med. Start med at klargøre alle grøntsager. Det gør de kan spises med fingrerne, dyppes i chili og spises i nogle mundfulde
linsefrikadeller eller spis den som hovedret – den har alt, hvad ud behøver i et måltid. I en skål blandes de halve kartofler med det kogte quinoa og alle de kogte grøntsager
Og rugbrødet passer fint som tilbehør til både forret og hovedret. Faktisk indebærer Birthe Straarups solskinsmad for en stor del rå grøntsager, altså det vi i dag kalder “raw food”