Kan især anbefale det til en lidt tør ost hvor den sødlige smag passer rigtig godt. Det bliver lavet uden surdej, men skal til gengæld stå to døgn inden det kan bages
Til gengæld kan du selv afgøre hvor groft eller fint, brødet skal være. Brødet får en dejlig sprød skorpe og en blød og fast – afhængig af hvor meget groft du kommer i – krumme
Du kan også sætte den i køleskabet før efterhævningen, hvor den kan tåle at stå et par dage, før den tages ud til efterhævning og bagning, når lækkersulten kræver brunsviger
Close-up af banankagen, hvor man bedre kan se guldstøvet i pyntet. Derfor placerede jeg den ubagte stang på et fast underlag (noget pap overtrukket med sølvpapir), da jeg i opskriften nåede til punktet, hvor man ruller dejen ud til en stang og putter fyld i
Særligt nu hvor jordbærerne er så fantastisk gode og søde, og vejret så dejligt. Den blev lagt i fryseren, og så kan det være at jeg en dag har kagerester nok til at lave en omgang romkugler
) Du kan herunder se, hvordan jeg fik bakset mine kernestykker sammen. Aaaaaahmen hvor ville jeg nærmest tvinge jer til at lave disse, hvis jeg ellers kunne det
Mølle Skovly har en online shop hvor man kan købe deres skønne produkter. I en anden skål blandes kakaopulver, mel, havsalt og bagepulver sammen, hvorefter det tilsættes det våde
Jeg fandt aldrig ud af, hvorvidt deo’en var vegansk eller ej, og jeg var frustreret over at måtte købe et produkt jeg måske ikke kunne stå inde for på dét område
Jeg havde enormt svært ved at vurdere, hvor meget af mit “ælte-mel” der endte med at være en del af dejen, og hvor meget af det, der gemte sig i ukendte kroge af mit køkken og/eller på mit bord)
Jeg var ellers blevet vejledt i hvordan jeg skulle gøre, men alligevel lykkedes det mig bare ikke. Jeg har så længe ønsket mig at bage med surdej, på den ene eller anden måde
Rør dejen sammen ved lav hastighed på en røremaskine med dejkrog, hvor resten af melet, krydderierne og vandet tilsættes på skift, indtil du har en blank og jævn dej
Bare du mærker dig hvor meget dejen fylder, inden du stiller den til hævning. Jeg har læst opskrifter, hvor man under bagningen skal sprøjte vand ind i ovnen, men det vil jeg nu ikke anbefale, fordi jeg synes, det er vigtigt, at man holder ovnen lukket for at holde på varmen under bagningen
Hemmeligheden er den længe hævning, den våde dej, men også måden hvorpå det bliver bagt. Det vil sige enten aftenen før, så det kan hæve natten over – hvor man så kan bage det om morgenen
Rundt omkring, hvor jeg har læst, er folk ret uenige om hvorlænge en. Jeg har altid, da jeg var yngre, syntes at surdej, var noget underligt, besværligt noget, og jeg har ikke rigtigt været klar over, at det faktisk kan bruges til andet, end bare rugbrød, ikke før jeg begyndte at undersøge det rigtigt, her i vinter, hvor min far en dag, ud af det blå sagde "Hvornår skal du i gang med at bage rugbrød
De er suveræne der hen på eftermiddagen, hvor den søde tand har skruet godt op for sig selv. Hvis din honning ikke er flydende, kan du med fordel varme den let sammen med kokosolien, inden begge dele piskes i dejen