Flotte brombærtil pynt. smag til – hvis det er for syrligt, så smag til med lidt florsukker. Det pasede rigtigt godt sammen med, at jeg lige havde høstet rigtigt mange brombær – så min rugbrødslagkage skulle laves med rigtigt mange skønne brombær
Lidt Ideal jævning fra Tørsleff uden farve. Jeg fik lavet en god kompot af økologiske æbler fra haven (de var frosset ned i både, men skulle nu bruges til min dessert) samt økologiske stikkelbær fra haven (også frosset ned)
(Til alle taber, som aldrig før har lavet en meljævning, så er det ikke andet end at komme lidt mel i noget koldt vand, ryst godt igennem så det ligner mælk, og hæld det i sovsen mens det koger op indtil du har den rette konsistens)
Efter min mening behøver grøden ingen anden jævning. Herunder får du så en opskrift på en frisk jordbær-rabarber grød, som jeg blandt andet har brugt til at blande i denne sojayoghurt
Når først jævningen er kommet i grøden må den ikke varmes op på blusset igen – det giver klumper. Igår havde vi nogle venner på besøg, og jeg havde ikke lige tid til gærdejs-kager eller en hel masse bagetid, så det faldt på den lette dessert