Jævning til bær opskrifter

Enebærgryde

Enebærgryde

mel tiljævning. Grunden til navnet er vel utvivlsomt, at der er tørrede enebær i – ét til tre enebær pr
Rugbrødslagkage med brombær

Rugbrødslagkage med brombær

Flotte brombærtil pynt. smag til – hvis det er for syrligt, så smag til med lidt florsukker. Det pasede rigtigt godt sammen med, at jeg lige havde høstet rigtigt mange brombær – så min rugbrødslagkage skulle laves med rigtigt mange skønne brombær
Mormors hyldebærsuppe

Mormors hyldebærsuppe

Men så er det i stedet blevet tid til varm suppe døgnet rundt – og lige nu kan jeg ikke tænke på andet end min Mormors hyldebærsuppe
Brombær- og skovbærkage

Brombær- og skovbærkage

Brombærrene knuses til pulver og blandes med lakridspulver. Bland alle ingredienserne sammen og pisk det let, til det er samlet til en ensartet masse
Rødgrød!

Rødgrød!

Lav en jævning med kartoffelmel og vand og rør det lidt efter lidt i grøden, til den har den rette konsistens
Rødgrød med mandelkager

Rødgrød med mandelkager

og jeg har en masse bær der skal omsættes til noget comfort food i dette "efterårsvejr" Opskriften er ligenu i Mad&Bolig

Stikkelsbærmarmelade

Melatin tiljævning og konservering. Lækker stikkelsbærkompot - god til ost. Den passer sig også godt til ostebordet eller sammen med lækre spegepølser
Appelsinglaserede Svinekæber

Appelsinglaserede Svinekæber

(Til alle taber, som aldrig før har lavet en meljævning, så er det ikke andet end at komme lidt mel i noget koldt vand, ryst godt igennem så det ligner mælk, og hæld det i sovsen mens det koger op indtil du har den rette konsistens)

Rød grød med fløde

Når først jævningen er kommet i grøden må den ikke varmes op på blusset igen – det giver klumper. Igår havde vi nogle venner på besøg, og jeg havde ikke lige tid til gærdejs-kager eller en hel masse bagetid, så det faldt på den lette dessert

Hjemmelavet kirsebærsauce

Fjern derefter gryden fra varmen og tilføj derefter jævningen, mens der røres. Rør en jævning af salt og kartoffelmel