Jeg har svært ved at spise koldt kød, mens min mand syntes det er synd og skam at genvarme det. Lørdag aften fik vi spist en rest okseculotte-steg fra fryseren og det blev i selskab af denne grønnesauce
Hæld på atamonskyllede glas og sæt ikke låg på, før geleen er helt kold og stivnet. Vil man gerne have lidt grønne bladstykker i geleen – det ser fint ud, og så bytter man heller ikke om på sin æblegele og myntegeleen – så hak nogle af de kogte mynteblade fint og put lidt i hvert glas
Efter tilberedning skyldes nudlerne grundigt i koldt vand. Herligheden består af friske, sprøde grøntsager og krydderurter, grillede (og en smule marinerede) tigerrejer, vermicellinudler samt tilbehør i form af jordnødder og den vietnamesiske dipping sauce, nouc cham
Og gerne med et koldt glas hvidvin eller hjemmelavet rabarber saft til. Grøn salat. En af mine yndlingsretter er dampede asparges med sauce mousseline og rejer
Kyssene bliver stående i ovnen sådan indtil ovnen er helt kold. Han elsker dem og sjovt nok så generer den grønne farve ham ikke på samme måde, som hvis hans mor havde tilsat grønt til hans mad
Det regnede og var koldt, og jeg var gen. Olé man seitan, hed den, og det var en slags wrap med krydrede strimler af det lækreste seitan (kød af hvedeprotein) og grønt indeni og to slags sauce ovenpå
½ dl sojasauce. Bland majsstivelse med sojasauce, plantemælk, chilipulver, ketchup og sennep. Tilsæt blandingen og kog op indtil jævningen bliver en god sauce
Da jeg havde overstået træningen, cyklede jeg hjem til mine forældre, hvor der stod grill og kold hvidvin på menuen Som altid fik jeg lov til at sætte mit præg på maden – for ikke næsten at lave det hele selv Men det foretrækker jeg egentlig, for jeg elsker at lave mad
Rør majsstivelsen og i en kop med en lille smule koldt vand og hæld det i saucen under omrøring. Jeg har valgt at servere den med fettuccine pasta af grønne soyabønner