Let redigeret opskrift fra 'Brød og kager' af Jane Faerber. Alternativt kan du røre 1/2 dl frysetørret æble (eller finthakkede tørrede æbleringe) i, i stedet for spinat/persille, og 1/2 dl rosiner - giver et mere sødligt brød, godt til et ostebord
Hvis den er tør og ikke helt vil samle sig, så tilsæt et par skefulde koldt vand og rør til det samler sig, det må ikke blive vådt og klistret, men fast og ganske let fugtigt
Jeg er sådan en, der let kunne spise en pakke frisk pasta på egen hånd, sådan en, som altid bestiller ekstra ris til thaimaden og sådan en, som ikke kan få nok af hvidt brød og nye kartofler - med rigeligt med smør til begge dele
Jeg synes ofte, at julefrokoster består af meget tungt mad, og hvor det mere grønne og lette mangler, og det synes jeg, at vi fik tilført på en måde, hvor det også supplerede det traditionelle godt
Så fordeler du massen ud på en bageplade og ridser let stykkerne ud (ikke et must, men gør det lettere, at lave ensartede stykker)… “dejen” er meget geleagtig, så det skal gøres nænsomt