½ courgette. Salat med perlerug, aubergine, tomater og fetaost. Denne salat kræver dog, at man tænder for ovnen, medmindre man vælger at grille grønsagerne på grillen i stedet
Drys med lidt peber og kom dem op i et ovnfast fad, eller en bagepapir-klædt bradepande. * Bemærk, du kan med stor fordel benytte eventuelle hvidløgsspirer i retten
Drys køkkensalt over og lad aubergine stå og trække i en halv times tid mednoget tungt over sig. Tilsæt de to slags durum mel og rør med en el-pisker med dej kroge
Bland olie, hvidløg og salt sammen og pensl mørbraden med blandingen. Salt og friskkværnet peber. eller ind til den har den ønskede kernetemperatur*, hvorefter den tages ud og pakkes ind i godt med alufolie
Skær imens løg, peberfrugt og squash (courgette) i tern og riv gulerødderne med kartoffelskrælleren. Læg endnu et godt, dækkende lag auberginerog afslut med et ligge et lag kødsauce
Traditionelt bruger man aubergine, courgette, tomater, peberfrugt, champignon, løg og hvidløg – men du kan sagtens lave en væltet-køleskab-version med det, du nu har på lager
Jeg har haft rimelig svært ved at finde på et navn til retten, udover "lækker grøntsagsret med oksekød og pasta", så for nu hedder den 'Gratineret Pasta Ratatouille', for det kunne godt være liiiidt derhenefter, bare tilsat nogle andre ting også, og så lyder 'Ratatouille' altså bare godt
Grill aubergineogcourgetteskiverne på hver side, så de har et flot grillmønster. Varm en stor pande, og steg kødet med fedtkanten nedad til den er sprød og mørk gylden
Løgene hakkes fint og kommes i en stor tykbundet gryde med olien. Svitses let og de hakkede tomater, auberginer i stykker, courgetter i stykker og de fintskårne peberfrugter kommes ved
herbes de provence, timian eller rosmarinSalt og peberSkær auberginerne i tern, læg dem i et dørslag og drys godt med fint salt (groft salt kan godt bruges)