Okse gryderet opskrifter

Boef Stroganoff

Boef Stroganoff

400 gram okseinderlår eller klump i strimler. 400 gram okseinderlår. Denne her ret er fedt med fedt på og så lige lidt grøntsager og kød
Oksegryde á la Gullash

Oksegryde á la Gullash

Der røg lidt andre grøntsager i retten, men gryderetter er altid en kærkommen mulighed for, at få brugt lidt af de forskellige sager i grøntsagsskuffen

Rådyr i gryde og kartoffelmos med kål og citron

Hvadenten det er okse, svin eller vildt. Alle gryderetter ligner hinanden lidt. Og den er fyldt med sener, så det mest fornuftige er at tage sig tid til at fjerne senerne og skære kødet i tern til en gryderet
Mørbrad i ovn

Mørbrad i ovn

Mørbrad er en muskel, der sidder på stort set alle de firbenede dyr, vi spiser – okse, kalv, lam, gris, vildt osv
Bankekød

Bankekød

Okse osso buco Lækker robust ret, som jo også kan laves som kalve osso buco – det skal. Gryderet med øl Denne ret er et klart hit, alene bare fordi der er kartoffelmos som tilbehør, det
Den marrokanske grydekylling

Den marrokanske grydekylling

Fyren her laver hver dag gryderetter i Kasbaen. Jeg er ved at købe 24 grønne drikkeglas af en meget ivrig
Lammeragout

Lammeragout

Da det skæres ud i tern kan stort set alt fra lammet jo bruges, men nøjagtig som med kalv, okse og svin er der forskel på hvor fedt, hvor meget bindevæv, hvor mange sener osv
Min yndlings lammegryde

Min yndlings lammegryde

½ liter god okse fond. Det er nok den gryderet, jeg laver oftest, når der er tid til, at den kan koge godt ind og blive kraftig i smagen
Mit første møde med et par svinekæber

Mit første møde med et par svinekæber

Kødet blev jo dejligt mørt, så som kød i en gryderet fungerer det rigtig fint. Så jeg kunne sagtens finde på at lave en gryderet med svinekæber igen, men det vil være med udgangspunkt i grønsagerne og så er svinekæberne "bare" kødfyldet

Børn er ikke kræsne – det er de voksne

Giver du efter som voksen og smører en mad i stedet eller koger noget pasta. De fleste børn bryder sig ikke om det at få serveret wokretter, gryderetter og mad der er rodet sammen
Det veganske Aarhus

Det veganske Aarhus

Derudover er der altid en suppe og en dagens varme ret, som fx kan være en gryderet med ris til. Her kommer et overblik over vegansk mad i Aarhus
Langtidsstegning - nu med okse

Langtidsstegning - nu med okse

Tværreb bruges oftest til suppekød men kan sagtens bruges til gryderetter. I denne uge langtidssteger vi et stykke oksetværreb