Lig den på en bageplade med spidsen fra trekanten ned af så de ikke går op igen. Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel og havregryn og rør godt
Læg pølsehornene på bradepande beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve ca. Jeg har her lavet dem i en grov udgave med en masse fuldkorn, så de mætter dejligt og bidrager med kostfibre
I pølsehornsdejen har jeg tilføjet fuldkornsmel, en smule havregryn, groftrevne gulerødder og solsikkekerner, der tilsammen giver dem en lidt gulerodsbrud-agtig fornemmelse
Pensl dem med æg, vand eller mælk, og drys eventuelt med sesamfrø eller andet pynt. Tilsæt salt, sukker, olie, grahamsmel og havregryn og rør godt rundt
Lad hornene efterhæve på en bageplade beklædt med bagepapir i en halv time. Jeg har altid solsikkekerner, græskarkerner, hørfrø og havregryn i skabene, så det kom der selvfølgelig også i
Pensel pølsehornenemed vand, æg eller mælk og kom kerner/frø på toppen. Ælt dejen groft sammen i skålen, og vend den herefter ud på bordet og ælt den færdig – eventuelt med det tilbageholdte hvedemel, hvis det er nødvendigt
Desuden kan jeg godt lide det rustikke og grove, så jeg har lavet rustikke pølsehorn af groft og langtidshævet dej og med et drys sesamfrø så blev de faktisk også ret fine
Har man ikke dette, kan (glutenfri) havregryn eller boghvedemel fx erstatte det. Derfor gik jeg forleden i køkkenet med mission om både at lave mine egne pølser-a like samt en pølsehornsdej boostet med sundhed – uden at blive snydt for smagen
Pensel pølsehornenemed mælk og kom havregryn og sesamfrø på. De faldt i utrolig god jord, både hos børn og voksne, min lillebror var især vild medpølsehornene, så de kan også sagtens laves til fx madpakken eller til en picnic
Du kan for den sags skyld også vælge at skifte gulerødderne ud med andre grøntsager/rødder. K-vitamin er blandt andet væsentligt for blodstørksningsprocessen i kroppen, og C-vitamin er vigtigt for vores immunforsvar og dermed vores evne til at modstå virus og bakterier
Madpakkesalat med alt godt / Grove pølsehornmed gulerødder og kerner / Boller med oliven og soltørrede tomater / Pirogger med karry-kål og gulerødder / Morgenmadsmuffins med banan og mysli
Dejen kan bruges til meget forskelligt og ud over boller laver jeg små madbrød med forskellige krydderier på, burgerboller og ind imellem også pølsehorn