Ud kommer en herlig kanel-sød granola med knas og crunch, og lidt en smag af en god kanelkage. Ligesom musli er de fleste ofte tilsat sukker/honning/sirup og en form for fedtstof - kokosolie eller smør
Havregryn. Det er virkelig en luksus morgenmad, og jeg glæder mig allerede til sommerens friske bær som sammen med et sprødt drys udgør den helt perfekte morgenmad
med lidt sirup, frugt eller hjemmelavede marinerede bær. I den forbindelse, vil jeg dele en hurtig, sund og lækker lille 'opskrift', som supplement til de koldhævede boller - Græsk yoghurt med hjemmelavet müsli
Jeg tilsætter sådan set bare lige det som jeg har lyst til eller hvad skufferne lige gemmer på, og så bliver det ristet på en pande sammen med smør og lidt sirup
vand i, sammen med øl, brun farin, sirup, solsikkekerner, havregryn og de knækkede rugkerner. (Husk at tage lidt dej fra, hvis man vil fortsætte med en surdej)
De bliver dog som sagt hurtigt tørre og jeg arbejder videre på en mere saftig version af de små godter… Indtil da kan jeg varmt anbefale at riste dem dagen efter bagning og toppe dem med sukkerfri sirup fra Waldens Farms, dét er lækkert
Smelt kokosoljen forsiktig på svært svak varme og rør i honning eller sirup. Med sin søte og nøtteaktige smak spiller superfrøet amaranth stjernerollen i min nye favorittmüsli
Hak hasselnødder og mandler, og bland dem i en skål medhavregryn, hvedemel, kokosmel og stevia. Tilføj sirup og smør i små tern, og ælt det sammen med fingrene, til smørret er godt fordelt i dine tørre ingredienser
Drys til sidst med pistacienødder. 125 g havregryn. ca 100 g syltede kirsebær, der må godt komme lidt af siruppenmed (jeg bruger de populære amarone kirsebær, som er i et hvidt glas med blå/rød mønster på). Hak 50 g af chokoladen og rør det forsigtigt i dejen med resten af ingredienserne (pistacienødder undtaget)
Rør kokosmælk og gulerodssaft sammen medhavregrynene. Tilsæt ahornsirup. Hvis du har gulerodsjuice i overskud, kan du blande juicen med æblemost og akaciehonning, varme det op og en ‘sjælevarmer’
Denne bagte grød har en dejlig cremet konsistens, en dejlig sødme og smagen af vanilje er tydelig – en perfekt kombination med bær, både i grøden og ovenpå