Du kan bruge både friske og frosne grønnebønner. Jeg elsker salatermed appelsin i. Salaten er også supergod dagen efter, når bønnerne rigtig har suget dressingen til sig
Når det kommer til sommer og grill, er en af mine foretrukne salater denne nostalgiske Grønnesalatmed mormordressing, piftet op med asparges, ærter og radiser
Servér salatenmed en bund af bønner og spinat. lav det selvnem madsalat. friske spinatblade. Bland de frosne bønnermed olie og spred dem ud på halvdelen af en bageplade
med lidt friske cherrytomater, cashewnødder eller blandede salatfrø m. Menuen stod på laks medsalat, men kæresten opdagede en pose bønner bagerst i fryseren og spurgte om vi ikke kunne spise dem til
nogle ærter), og bland dem med tørrede abrikoser, finthakket rødløg og champignons (jeg måtte stege mine lidt på panden, fordi de ikke var i topform længere, men næste gang skal de i friske)
Hæld de grønnebønner og edamamebønner i en skål og overhæld dem med kogende vand. Hæld vandet fra bønnerne når de er tøet op og overhæld dem med koldt vand
Vend bønnerne og squashen i resten af salaten forsigtigt og smag til med citronsaft (både for smag, men også for at holde farven på avokadoen, hvis salaten ikke spises med det samme)
Lav en portion sprøde falafler vendt i sesamfrø (portionen er så stor, at der formentlig er rester til fredag) og server med en cremet marokkansk aubergine-kikærtesalatmed tahindressing
Klassiske falafler med sesam / Bagt aubergine salatmed ristede kikærter og tahindressing / Mellemøstlige oksedeller med kikærter / Kålwraps med baba ganoush og krydrede kødboller
Jeg serverede dem med sprød spinatsalat, dampede asparges og nye kartofler. Det betyder ikke, at vi allesammen skal blive vegetarer og veganere, men vi kan med fordel spise mindre kød og supplere medgrønne proteinkilder – det man også kalder flexitarisme, og som er en af de nye globale megatrends
En stor håndfuld spidskål snittes groft og koges let sammen medfriskegrønnebønner. Bland dressingen over dine grøntsager og top med granatæblekerner og ristede græskarkerner (ristet på en tør pande med salt og chilli)
Salat blev det nu ikke til, men en omgang tyrkisk börek medbønner i tomatsauce. Var blevet voldsomt inspireret af kantinen på mit arbejde som ofte disker op med lækre bønnesalater og røg straks på google da jeg kom hjem for at se hvad jeg skulle kaste mig over