Når grøntsagerne er ved at være nogenlunde bløde, og nudlerne er kogt, blandes det hele sammen. Til valgaften for nogle uger siden havde jeg aftalt at mødes med nogle venner, og for at være venlig og af frygt for at se det famøse valgflæsk i øjnene, meldte jeg mig til at lave maden
Den har en perfekt balance med surt, sødt, salt og stærk, samt mellem det sprøde og det bløde i form af de sprøde grøntsager i salaten og det møre oksekød
Herligheden består af friske, sprøde grøntsager og krydderurter, grillede (og en smule marinerede) tigerrejer, vermicellinudler samt tilbehør i form af jordnødder og den vietnamesiske dipping sauce, nouc cham
Flere års indtagning af lækkerbiskener i forskellige vietnamesiske køkkener har efterhånden udviklet sig til et kærlighedsforhold, og jeg står et sted i dag, hvor jeg faktisk foretrækker vietnamesisk mad frem for alt andet
Et værdigt bud på sådan en salat er den vietnamesiske andesalat med et nordisk twist. Men nu er bananblomster ikke en råvare, som vi altid har ved hånden, og den har i det hele taget ikke meget at gøre med de grøntsager, vi dyrker herhjemme
Grøntsager, skåret i stave fx. Tidligere på bloggen har jeg lavet en indlæg om bagte vietnamesiske forårsruller, men i den friske udgave er indholdet lidt anderledes
Steg de færdigkogte brune ris i æg der slåes ud i panden, og når ægget er "suget ind", tilsættes alle grøntsagerne, deriblandt champignon, som skal være steg eller bagt allerede
Lav først rejerne samtidig med, at du koger nudlerne og snitter grøntsagerne. Hæld lunken vand op i et fad, som er stort nok til, at de vietnamesiske forårsruller kan være der
Vietnamesiske forårsruller kan fyldes med stort set alle slags grøntsager, og de smager godt både når de er rå og når de er stegt på panden i en smule olie