Kringle m. chokolade/marcipan-fyld ♡
cecilievedøe
cecilievedøe

Kringle m. chokolade/marcipan-fyld ♡

  • Vurder denne opskrift!
  • Din vurdering
Samlet vurdering 0 0 vurderinger

Ingredienser

  • Antal: 3 kringler/12 personer
  •  
  • Dej
  • 200 g margarine (smeltet)
  • 600 g mel
  • 100 g sukker
  • 50 g gær
  • 2,5 dl mælk
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 2 æg
  •  
  • Fyld
  • 150 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g smør
  • 125 g mørk chokolade
  •  
  • Pynt
  • 50 g nødder (jeg bruger mandler)
  • 1 æg til pensling
  • perlesukker

Instruktioner

    1. Varm mælken sammen med den smeltede margarine op til 37°C (håndtemperatur), og rør gæren ud i væsken.

    2. Tilsæt resten af ingredienserne og rør det sammen. Melet tilsættes lidt af gangen og dejen æltes til den er smidig - må gerne være list klistret.

    3. Dejen hviler mens fyldet røres sammen.

    4. Fyld: Hak chokoladen og rør smør, sukker og marcipan sammen.

    5. Del dejen i 3 stykker, og rul dem ud på et meldrysset bord til firkanter på 20×35 cm.
    Fordel 1/3 af fyldet på hver firkant.

    6. Fold den ene side af dejen ind over fyldet, og tryk den let ned mod midten. Fold den anden side over dejen, og tryk den let fast.
    Fold enderne ind under dejen, så fyldt ikke løbet ud.

    7. Læg kringlerne på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 200°C (alm. ovn)

    8. Pynt: Pisk ægget sammen og pensl kringlerne. Hak nødderne, og drys kringlerne med perlesukker og hakkede nødder.

    9. Bag kringlerne i ovnen i ca. 20 min., til de er gyldne.

Kommentarer

Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.