Men hvad med silden. Ja, det er sildemaden jeg tænker på. Altid at finde til jul, påske, pinse og om sommeren på rugbrød og med rigeligt purløg, altså før i tiden, da jeg var barn
Det ville være nemt, at smutte ned i netto og tage den fra køledisken og medbringe, men da det slet ikke er så krævende, at lave sin egen, er det da selvfølgelig det jeg gør
november 2012 krydrer vi desuden konkurrencen med julestemning og godter til ganen, da vi samtidig byder velkommen til en markedsplads i forbindelse med smørrebrødskonkurrencen, hvor jul, sild, det gode brød, øl, snaps, smørrebrød og ikke mindst smørrebrødsuddannelsen er i fokus
Og det er svært at forestille sig en sildemad uden karrysalat. Rør ymeren med karry og salt. Let og luftig, påskegul karrysalat, der får silden til at slå med halen
For, hvor man end sig vender hen, er der småkager, konfekt, sildemaddermed karrysalat og en lille en til, rullepølse, rødkål, gløgg, æbleskiver og mange andre gode sager
Jeg har aldrig været den helt store fiskespiser, hvilket opskriftindekset her på siden nok vidner om, men lige siden jeg var helt lille, har jeg elsket marinerede sild med min mors karrysalat
Nå, men karrysalaten til sildemaden blev i år hjemmelavet. kom den hjemmelavede hønsesalat på menuen og ris a la manden blev udskiftet med en frugtsalat med råcreme og chokolade
Sådan en god sildemadmed en gang god karrysalat - det er nu ikke at foragte. Tør silden af i et stykke køkkenrulle, arrangere med sennep og/eller fedt under og kom godt med karrysalt på
Vi lagde ud med en sildemad, som sådan en bør være - selvfølgelig serveret med en lille snaps til. Det er såmænd bare laksestykker smurt med en blanding af creme fraice blandet med en pakke pikantost
Opskrift sildemad, smørrebrød med sild. Juletid er lig med sildetid. Hvis du selv står for julefrokosten, og der skal dækkes op medsildemader, så la vær med at lave dem røvkedelige som den her
De var ganske ligeglade med mig og fortsatte med at pile op og ned ad træet. Da jeg bor tæt på Søndermarken og Frederiksberg Have tæller jeg selvfølgelig dem med i mit eget regnskab
Smager dejligt oven på en sildemad. Smag fromage frais til med sukker, citron, karry, salt og peber. Bland det hele med fromage frais-blandingen, og smag til igen
Fisk skal vi have to gange om ugen, så hvorfor ikke snuppe en lækker sildemad til. Smag til med salt. Så abonnér på vores nyhedsbrev og få gratis guiden "Genvej til sund mad" med masser af inspiration til, hvordan du gør din daglige madlavning mere fedtfattig og meget sundere, uden at det går ud over smagen
Fisk skal vi have to gange om ugen, så hvorfor ikke snuppe en lækker sildemad til. Så abonnér på vores nyhedsbrev og få gratis guiden "Genvej til sund mad" med masser af inspiration til, hvordan du gør din daglige madlavning mere fedtfattig og meget sundere, uden at det går ud over smagen
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.