Server medThailandsk peanutsauce og chilipasta. Det er en af de retter vi spiste igen og igen i Thailand, da vi rejste rundt i sommers – og nu spiser igen og igen herhjemme Vi startede også hele turen ud med et madlavningskursus i Bangkok (læs mere her), som virkelig fik os fanget
Der blev lavet grøntsagssupper, stegt kylling med grøntsager, stegte grøntsager i soyasauce, stegt hel fisk og ikke mindst blev der lavet en fantastisk omelet
Der er forresten langt fra de mediterranske basilikumblade vi bruger herhjemme til de thailandske, så ønsker du en autentisk thairet, så skal du helt klart købe de thailandske)
Tør kødet med køkkenrulle og vend det i limesaft, så det er på alle sider af kødet. Denne rub er sat sammen af thailandske smagsgivere, og jeg brugte den til at rubbe et stykke kalkunbryst
Server med ris. Thailandsk kyllingegryde 4 portionerHele portionen indeholder 18 propoints2 tsk olie2 fed hvidløg2 løg2 ½ cm frisk ingefær4 kyllingebrystfileter a 150 gram2 tsk karrypasta2 spsk soya1 lime1 lille bundt frisk koriander1 1/4 dl hønsebouillonSkær hvidløg, løg og ingefær i små tern
Den er med sin sur-søde og stærke smag, en af mine farvoritretter fra det Thailandske køkken. Den er her lavet “naturel” uden rejer, men dem kan man med fordel tilsætte og derved bruge retten som en for- eller hovedret
Dette var mit første møde medthailandsk basilikum (jeg fandt den i Kvickly, så den er ikke helt umulig at opstøve) og det er en helt anden oplevelse end den traditionelle basilikum
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.