- spækket med kerner og grovhedFor som jeg skrev om i onsdags, så var det jo national fuldkornsdag. Der skulle naturligvis også "fejres" herhjemme, så tirsdag aften baksede jeg en dej sammen, smed den på køl natten over, og dagen efter var der boller klar til en tur i ovnen
Jeg bagte dem sidst, med assistance fra Esther, der syntes det var rigtig sjovt at bollerne blev helt grønne, og insisterede på, at vi næste gang skulle bage lyserøde boller
Spinatbollerne er lavet på hvedemel + fuldkornsmel for mere grove og mættende boller. Kom det ned til gær-vandet sammen med salt, solsikkekerner, hytteost og fuldkornsmel
Derfor har jeg nu lavet en forbedret udgave af den, og deler den i dag med jer. Indlægget Fuldkorns kanelsnegle (uden tilsat sukker) blev vist første gang den Foodbaby
Men der er måske alligevel lidt om de gamle historier om tegneseriefiguren med de store muskler. Spinatbollerne fungerer super lækkert som en fuldkorns-frokostbolle eller som mellemmåltid
Så skulle der lige bages boller igen, og denne gang blev det disse lækre spinatboller. Slå dejen ned på et meldrysset bord og form 16 boller, der kommes på en bageplade med bagepapir
300g fuldkornsdurum eller fuldkornshvedemel (finvalset). Pitabrød er lækkert og nemt. Selvfølgelig skal de også være hjemmelavet, der er bare så meget mere smag i dem
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.