"Gammeldaws mad i mors køkken". Dette er en utrolig gammel opskrift, som stadig smager rigtig dejligt. Det er min mor, som har indført den hjemme hos os, og vi blev med det samme helt forelsket i denne underlige udgave af frikadellen
Speculaas er den hollandske form for brunkager. Så vidt vi kan se, ligger forskellen i krydringen, og at man bruger kandiseret appelsinskal istedet for sukat
I det første indlæg om Hollandsk mad fortalte jeg om deres mini rosenkål der IKKE bliver skamkogt, witlof (julesalat) med skinke i ostesovs, Zuurkool som er en art sauerkraut, uitsmijter og deres pandekager
Sidst vi var på besøg hos kejserinderne kunne Lara ikke falde i søvn. Jeg sad med hende og rokkede til min arm var følelsesløs, måske ku' hun mærke det for hun begyndte at vræle så jeg fik hende hurtigt afleveret hos Opa
Bønnesalat… Pst. Kender du til edamamebønner. Eller eddermame-bønner, som min livsledsager kalder dem. De smager eddermame også godt – undskyld mit sprog – og så ser de så flotte ud med deres runde former og klare grønne farve
Yes, yes, yes. – Hvordan kan noget så lækkert være så sundt. Det her, det er en hof-ret. Den smager (ja undskyld sproget) pisse godt, og på kaloriekontoen er den faktisk en artig lille ret
Her ses min morfar i gang med sit arbejde som rugbrødsbager på Hollandske Mølle i Helsingør. - Og herunder er en opskrift på rugbrød, som jeg har fået af Ida
Teriyaki saus er en Japansk saus basert på soyasaus, eddik, brunt sukker, ingefær og hvitløk. Som du skjønner ut av ingrediensene er den både salt og søt
"Hjemmebag til kapsejlads. ". Der findes simpelthen intet bedre end at sidde i solen med en ny åbnet øl og spise hjemmelavet pizzasnegle og selvfølgelig samtidig se en kæmpe folk universitetstuderende gå total amok over folk, som fræser frem og tilbage i små både over uni-søen
Det er nu ved at være slut på hele 3 ugers skøn sommerferie og jeg syntes altid, at det efterlader mig siddende med sådan en bitter sweet følelse over, at imorgen er det tilbage til hverdagen
Jeg kunne ikke lade være med at hækle nogle flere af de små langbenede kyllinger, og det er endt ud i, at jeg har noteret opskriften ned og gerne deler den med jer
D. 22. august udkom bogen “Ned i vægt med LCHF” af Diana Kaiser. Af pressemeddelelsen fremgår det. “Ny bog til alle mænd og kvinder, der gerne vil tabe sig, men ønsker at følge en “kur”, hvor det ikke fødes surt at smide kiloene” Og det kan jeg absolut selv tilslutte mig ud fra mine egne erfaringer med denne kostform
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.