Drys medkokosflager for pynt, eller hvad du ellers lyster til. kokosolie. Der er ikke noget bedre end at bage en lækker banankage, med de overmodne bananer, der har lagt længe nok i frugtskålen og udviklet en sødme, således man ikke behøver at bruge sukker i sin kage
Basisopskriften er fantastisk til at lege videre med. Hasselnødder og kokosmel. Jeg har således lavet denne med mørk chokolade og hasselnødder (klart min personlige favorit), mørk chokolade og appelsinskal (kommer stærkt lige efter) og endelig hvid chokolade/lakrids (jeg er måske ikke så meget en lakrids-pige)
{ vegansk og uden tilsat sukker }. Disse sunde snickers er lavet på blot tre ingredienser. Jeg ELSKER peanuts – og sammensætningen af det søde, det salte og det sprøde
er lavet med banan, peanutbutter og havregryn. Det har været en travl uge på arbejdet, ikke mindre end fire bogcaféer har jeg afholdt sammen med en kollega på forskellige biblioteker i mit område
Spis den endda med god samvittighed, da isen hverken indeholder sukker eller animalsk fedt – til gengæld er den spækket med antioxidanter fra blåbær og den rå kakao, sundt fedt fra kokosolien og peanutbutteren og vitaminer og mineraler fra frugt og bær
Den opskrift var lige noget for en peanutbutter lover som mig, så den måtte jeg lege med. Min version blev med sorte bønner som jeg har set på et par veganske madblogs i brownieopskrifter
Men, det var lige lidt svære end jeg havde regnet med. Heldigvis var der stor kompetence at hente, og jeg fik en god opskrift, som jeg egentlig tog udgangspunkt fra, men erstattede glukosesirup med Fiber sirup (rene fibre og færre kalorier), og sukker med Suvida’s sukkererstatning (ingen kalorier)
at være sukkerfri hænger ikke heeelt sammen med fødselsdag - en traditionel dansk fødselsdag plejer jo at være noget af en kaloriebombe, men ikke længere
Kommentarer
Log ind eller Tilmeld dig for at skrive en kommentar.