Falafel kender de fleste nok til, i form af div falafel ruller man har indtaget i en tur hjem fra byen og jeg har altid synes de var ret lækre, men købe falafel indenholder hvedemel og jeg erkender brat, jeg aldrig nogen sinde har kastet mig ud i at prøve at lave dem, fordi jeg synes det virkelig en smugle uoverskueligt, selvom jeg ikke er bange for at kaste mig ud på ukendt vand
Hummus er ideelt som dip, i sandwich, til falafel eller bare som tilbehør. Det er altså en dansk misforståelse, hvis jeg nu må tillade mig at sige det (
Det gør mig glad, når kogebøger giver mig overraskelser, og i denne får jeg det, fordi forfatterne har valgt at vise mere og andet end de ”klassikere” som for eksempel naanbrød, falafel, kebab og butter chicken, som særligt er blevet en del af den danske madkulturs gadebillede
Der er både veganske udgaver af traditionel dansk mad, vores livretter fra andre lande og nye retter, som jeg er sikker på, at danskerne med tiden vil tage til sig, præcis ligesom falafel og hummus allerede er kendt for en masse danskere
Elsker I hummus og falafel lige så højt som jeg, så er det her stedet. Udover pommes frittes, så er hollænderne også utroligt stolte over deres pandekager, som mest af alt minder om vores danske pandekager dog en anelse tykkere
Noget af det allerbedste, man kan få i pitabrød, er falafel. Vi har en klar favorit, som vi faktisk laver året rundt, men den er ekstra god om sommeren, da man kan servere søde danske jordbær til, hvilket smager så skønt
Ellers er det som altid et hit til falafel, gulerodsstænger eller meze (mellemøstlig tapas). Det er ikke dansk hummus - eller bønnemos, som det oftest er