Lækker græsk inspireret ret der er en all-in-one, der giver en helt fantastisk smag der bringer en tilbage til de græske øer og bringer minder frem fra ferierne
Den græske udgave af gyros, som jeg kender den, er en tyndt, lidt forvokset pitabrød, som svøbes om noget kebab-lignende kød, løg, et par pommes frites, tomater, sød deli sennep, ketchup og tzatziki
Ud over kød er der som regel også tomater, løg og bønner i … nå ja, og chili. flåede tomater. Tilsæt tomater, tomatpuré, sambal oelek, spidskommen og cayennepeber, og lad det hele simre ½ times tid
Igår var der gang i Weberen herhjemme og imens Grill Bill kreerede en mixed grill platte af rang, tog jeg mig af tilbehøret som bestod af fyldtetomater, grillede grøntsager og bagte kartofler med fetadressing
De fleste af os forbinder nok dolma – eller dolmer – med kål der er pakket uden om noget fyld og efterfølgende kogt, men det kan sagtens være løg, auberginer, tomater, peberfrugter eller andet der er udhulet og fyldt med alskens herligheder
Max viser her, hvordan man ordner en makrel og steger dem hele, fyldt med en masse krydderier. Til makrellerne laver han en græsk inspireret salat og nye kartofler
Skær tomaterne i tynde både, og lad dem dryppe af. 2 tomater. Snit kålen fint. Snit salaten lidt grovere. Skræl gulerødderne, og skær dem i tynde skiver, og skær avocadoen i tynde skiver