Min gode veninde Sara laver en rigtig dejlig cheesecake, som har inspireret mig til at lave en ernæringsforbedret udgave af den traditionelle cheesecake med flødeost og digestive kiks
Sådan laver du kagen. Det er jo lige før, man kan smage ordet – chokoladekage. Kagen kan serveres med flødeskum, creme fraiche, skyr eller lignende og måske et frisk bær, men det er ikke nødvendigt – den er lækker som den er
Bliver der noget karamel tilbage, kan det gemmen i køleskabet, og næste gang du laver finde cupcake med lækker flødeostetopping vil et drys af karamel give dem et ekstra pift
Karen laver ikke meget brugs-keramik, men hendes værker er i sandhed en fryd for øjet. Det er faktisk mest fordi den her chokoladekage med kakaomælk har bedst af at stå lidt, inden man sætter tænderne i den, og så er fredag jo for sent at gå i gang…
Når du laver æblekage, er det ikke helt ligegyldigt hvilke slags æbler du bruger. Det er nemt at have med at gøre, og du kan variere fyldet i det uendelige – frisk frugt, henkogt frugt, ja, og smuldredejen kan også varieres i smagen med mandler, nødder osv
lave en triple chocolate brownie, som jeg ofte laver. Derfor endte jeg at bestemme, at vi skal have en slags dessertplatte - eller desserttapas, om man vil - hvor fællesnævneren er vaniljeis
Se fx her hvordan du gør. Sådan laver du en fondantkage - trin for trin. Piskes til flødeskum. 5 dl flødePiskes til flødeskum. Man smører kagen op af 3 grunde. Du får en hvid bund, så man ikke ser kagen gennem fondanten3
Omkring produktionen af chokolademousse er der noget, man skal holde sig for øje. Smagen på moussen er kraftig og mørk, og komplementeres godt af flødeskummet, som den skal serveres med, og de søde, karamelliserede nødder
Når jeg laver is bruger jeg gerne Dansukker bagsukker, da det nemmere bliver pisket helt ud i æggeblommerne, og dermed undgår jeg at isen krystalliserer
Sådan laver du gammeldags æblekage. Hvor mange og hvor tykke lag, du lægger, afgør du selv. tilsat knuste makroner og afsluttet med et lag flødeskum på toppen og måske en lille, blævrende klat rød gele
Stil formen i køleskabet, imens du laver fyldet. Blandingen er lidt mørk/gul i farven, men fortvivl ikke, for fyldet bliver flot hvidt, når flødeskummet kommer i