De stegte hornfiskvendti rugmel, kogte nye kartoflervendtipersille, dampede friske asparges og lavede en skøn og sprød salat med avocado, mango, agurk og spinatblade
Grønsagerne blev indenserveringvendt med lidtfriskpersille og purløg. Tændte gassen fuld drøn og lod panden blive godt varm, imens smurte jeg kødet indilidtsmør, salt og peber
Du kan eksempelvis servere krebinetter med stuvede grønærter – som på billedet – og kogte kartofler. Jyderne spiser helst karbonader, og synes, at det er en finere ret end krebinetter, fynboer og sjællændere mener det er omvendt
Her serveret med helt friske samsø kartoflervendtismør og persille og grillet flankesteak. Maj måned skriger ramsløg, denne tidligere ukrudtsplante der gror vildt er blevet en lækker delikatesse der kan bruges i mange sammenhænge med dens kraftige smag af hvidløg er det en utroligsmagsgiver
Hertil kan du servere kartofleri ovn. Om det så er blødkogt, smilende, pocheret eller spejlæg – som vel og mærke ikke har været udsat for den helligbrøde at blivevendt under stegningen – er mindrevigtigt
Pynt med friskerosmarinblade og server med kartofler (fx nye danske kartoflervendtismør og finthakkede krydderurter, flødekartofler eller tryllekartofler ) en stor skål grøn salat og måske et glas god vin – en perfekt lørdagsmenu, som også er nem og god på lidt travlere hverdage
Den traditionelle Jordskokkesuppe, er lavet med kartofler samt fløde. Server med det samme sammen med smørstegt søl (vendt på panden), groftreven æble eller eventuelt kalkunbacon
Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Men jeg har besluttet, at denne ret hedder karbonader, for imit barndomshjem – og således også nu – har krebinetter været hakket kalv og flæsk formet som bøffer og vendti æg og rasp
Jeg spiser stort set ikke kulhydrat og laver derfor maden fed, de fede ingredienser kan erstattes med mindre fede versioner, hvis man spiserris, pasta, kartofler, brød etc
førnævnte perlehøne, selleri, hvidløg, nye kartofler (nærmest taget før konfirmationsalderen og den obligatoriske blå mandag) virkeligfine majs, smøri en grad der kunne få de kendte brødre fra det store apparat med billedernetil at virke mundlamme, friske urter og en god portiongastronomisk opdagelseslyst