Kartoffel-porre suppe – Tidligere – i de ”gode, gamle dage” – var supper kogt på ben eller kød. Således fik man klare supper med grøntsager – og måske kød – i, oksekødssuppe, hønsekødssuppe og lignende
Når kartoflerne er kogte sorteres kogevandet fra og gemmes. I en blender, blendes de kogte kartofler, opblødte cashewnødder gærflager, sennep og en smule kogevand tilsættes lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens
Speltotto er ligesom risotto, bare kogt på perlespelt, og i dette tilfælde også med små tern af jordskokker, rørt med lidt parmesan og toppet med skiver af sprøde efterårsæbler, frisk persille og ristede hasselnødder
Servér frikasséen med kogte aspargeskartofler. Skræl gulerødder og skær i skiver. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene og skær asparges i snitter á ca
Det kom der den første dag en tofu scramble, serveret med kogt quinoa, ud af, og næste dag en snack-agtig aftensmad bestående af langtidsbagte gulerødder med tahin-dip og deller lavet af resterne af tofu scramble’en og quinoa’en (MUMS, de kan altså anbefales
200 g torsk100-150 g rejer300 g små kogte kartofler eller blomkålsbuketter eller jordskok2 æbler1 fed presset hvidløg1 bundt radiser10 udstenede dadler100 g rucola eller babysalat1 lille bundt bredbladet persille½ øko citron3-4 dråber fishsauce1-2 spsk jomfru sesam - eller olivenolie¼ tsk kanel1 lille drys vaniljesalt & peber