Kogt skrubbe opskrifter

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe

Kartoffel-porre suppe – Tidligere – i de ”gode, gamle dage” – var supper kogt på ben eller kød. Således fik man klare supper med grøntsager – og måske kød – i, oksekødssuppe, hønsekødssuppe og lignende
Bagte kartofler

Bagte kartofler

Kogte kartofler er nok den måde, vi oftest tilbereder kartofler på. De kogte kartofler kan også brunes, brases eller moses
Kartofler i ovn

Kartofler i ovn

Men det behøver jo ikke altid at være kogte kartofler, og du behøver heller ikke altid at bruge tid på at skrælle dem
Kartoffelsuppe

Kartoffelsuppe

Suppen blev jævnet med lidt kartoffelmel og blev serveret med de kogte, ituskårne gulerødder sammen med brunede løg og evt
Kartoffelmos

Kartoffelmos

Kog kartoflerne i usaltet vand, til de er møre – uden at være kogt ud, ellers bliver kartoffelmosen sjasket
Råstegte kartofler

Råstegte kartofler

Om det så er kartofler i ovn, pommes frites, kartoffelmos, brasede eller kogte kartofler, du plejer at servere til
Vegansk Ostesovs med Kartofler & Cashewnødder

Vegansk Ostesovs med Kartofler & Cashewnødder

Når kartoflerne er kogte sorteres kogevandet fra og gemmes. I en blender, blendes de kogte kartofler, opblødte cashewnødder gærflager, sennep og en smule kogevand tilsættes lidt efter lidt, indtil sovsen har den ønskede konsistens
Blomkålspure

Blomkålspure

med hele rødvinskogte chorizo pølser ovenpå. Skyl blomkålen, og skær den i mindre stykker – jo mindre, jo hurtigere er den kogt
Speltotto med jordskokker, æble og ristede hasselnødder

Speltotto med jordskokker, æble og ristede hasselnødder

Speltotto er ligesom risotto, bare kogt på perlespelt, og i dette tilfælde også med små tern af jordskokker, rørt med lidt parmesan og toppet med skiver af sprøde efterårsæbler, frisk persille og ristede hasselnødder
Lammefrikassé med forårsgrønt

Lammefrikassé med forårsgrønt

Servér frikasséen med kogte aspargeskartofler. Skræl gulerødder og skær i skiver. Knæk den nederste, træede ende af aspargesene og skær asparges i snitter á ca
Æble-kartoffel salat med torskeflager og rejer

Æble-kartoffel salat med torskeflager og rejer

200 g torsk100-150 g rejer300 g små kogte kartofler eller blomkålsbuketter eller jordskok2 æbler1 fed presset hvidløg1 bundt radiser10 udstenede dadler100 g rucola eller babysalat1 lille bundt bredbladet persille½ øko citron3-4 dråber fishsauce1-2 spsk jomfru sesam - eller olivenolie¼ tsk kanel1 lille drys vaniljesalt & peber