Rugbrød. Megakerne rugbrød er opkaldt efter den store andel af hele kerner der er i det her rugbrød. Det her brød er ingen undtagelse, kernerne får lov at ligge i blød natten over og imens får selve rugbrødsdejen lov til at arbejde også natten over
Så ønsker for det næste rugbrød. Desuden giver kartoffelmelsblandingen i hvidlig skorpe, der dagligt får mine alarmklokker til at bimle og bamle – indtil jeg atter konstaterer, at det ikke er mug… Fremgangsmåden, jeg baserede mit rugbrød udfra, antyder i øvrigt at brødet bedst opbevares i køleskab
Jeg har valgt at bage det mørkt så det minder om rugbrød. Her er en super god opskrift på et lækkert luftigt og glutenfri grovbrød og nok den bedste opskrift jeg har prøvet
Jeg kører de forskellige ingredienser sammen på min køkkenmaskine så alt er godt blandet og luftigt. Disse små glutenfri rugbrød bager jeg ofte i weekenden og de tager ikke lang tid at røre sammen
Der er ingen tvivl om, at rugbrød er en vinder i madkassen, da det mætter godt og indeholder mange gode fibre, men nogle gange er det sjovt at få noget andet med
Pisk æg, rørsukker og brun farin, til det er lyst og luftigt. Sønderjysk rugbrødslagkage er vist en klassiker, men alligevel har jeg aldrig før smagt det
Et lækkert og luftigt brød som skal nydes i tykke skiver. Jeg er løbet tør for glutenfrit rugbrød som jeg ellers altid plejer at have et lager af i fryseren
Pisk æg og mælk sammen, gerne med håndmikser eller stavblænder, så bliver det dejlig luftigt. Drys bacon og klippet purløg over og server med rugbrød til
Toppet med ristet rugbrød, persille og creme fraiche. #1 Jeg har strikket en hue til mig selv. Opskriften er denne, den passede ikke helt til min måde at strikke på, så flere ting har jeg rettet til efterhånden
Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt på en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigt brød der smager let syrligt, på den gode måde