Luftigt rugbrød opskrifter

Glutenfri rugbrød

Glutenfri rugbrød

Vi er dog lidt afhængige af vores rugbrød til frokost og i madpakken og det er jo stadig sundt at spise groft
Megakerne Rugbrød

Megakerne Rugbrød

Rugbrød. Megakerne rugbrød er opkaldt efter den store andel af hele kerner der er i det her rugbrød. Det her brød er ingen undtagelse, kernerne får lov at ligge i blød natten over og imens får selve rugbrødsdejen lov til at arbejde også natten over
Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Rugbrød på 3 dage gammel surdej

Så ønsker for det næste rugbrød. Desuden giver kartoffelmelsblandingen i hvidlig skorpe, der dagligt får mine alarmklokker til at bimle og bamle – indtil jeg atter konstaterer, at det ikke er mug… Fremgangsmåden, jeg baserede mit rugbrød udfra, antyder i øvrigt at brødet bedst opbevares i køleskab
Lækkert luftigt og glutenfri grovbrød

Lækkert luftigt og glutenfri grovbrød

Jeg har valgt at bage det mørkt så det minder om rugbrød. Her er en super god opskrift på et lækkert luftigt og glutenfri grovbrød og nok den bedste opskrift jeg har prøvet
Små glutenfri rugbrød

Små glutenfri rugbrød

Jeg kører de forskellige ingredienser sammen på min køkkenmaskine så alt er godt blandet og luftigt. Disse små glutenfri rugbrød bager jeg ofte i weekenden og de tager ikke lang tid at røre sammen
Pizzaboller med focacciabund

Pizzaboller med focacciabund

Der er ingen tvivl om, at rugbrød er en vinder i madkassen, da det mætter godt og indeholder mange gode fibre, men nogle gange er det sjovt at få noget andet med
Rugbrødskage med syltede solbær

Rugbrødskage med syltede solbær

Pisk æg, rørsukker og brun farin, til det er lyst og luftigt. Sønderjysk rugbrødslagkage er vist en klassiker, men alligevel har jeg aldrig før smagt det
Madpakkebrød til en sund madpakke

Madpakkebrød til en sund madpakke

Madpakkebrød er et godt alternativ, hvis dine børn ikke er så begejstret for rugbrød, da det indeholder havregryn, gulerødder og grovkerner
Rustikt og groft glutenfrit brød

Rustikt og groft glutenfrit brød

Et lækkert og luftigt brød som skal nydes i tykke skiver. Jeg er løbet tør for glutenfrit rugbrød som jeg ellers altid plejer at have et lager af i fryseren
Glutenfri Squashkage

Glutenfri Squashkage

Pisk æg og rørsukker let og luftigt, tilsæt squash og olie, rør forsigtigt så det bliver blandet. Glutenfri rugbrød
Æggekage med tomat og bacon

Æggekage med tomat og bacon

Pisk æg og mælk sammen, gerne med håndmikser eller stavblænder, så bliver det dejlig luftigt. Drys bacon og klippet purløg over og server med rugbrød til
This and that

This and that

Toppet med ristet rugbrød, persille og creme fraiche. #1 Jeg har strikket en hue til mig selv. Opskriften er denne, den passede ikke helt til min måde at strikke på, så flere ting har jeg rettet til efterhånden
Tapas

Tapas

Ristet rugbrød. Meget tynde skiver rugbrødrugbrødet er nemmest at skære tyndt, hvis det har været i køleskabet
Våd surdej til lyst brød

Våd surdej til lyst brød

Surdejen får brødet til at hæve og blive luftigt på en helt anden måde end gær alene kan – bruger man dem sammen bliver resultatet et lækkert, luftigt brød der smager let syrligt, på den gode måde
Madpakkeboller med rugkerner

Madpakkeboller med rugkerner

Prøv det – i rugbrødet, franskbrødet, chokobollerne, flútes. Kønne er de da ikke, men til gengæld smager de såååå godt