Pisk æggehviderne stive og pisk sukkeret i lidt af gangen. Pisk til du har en tyk og blank marengsdej. Fordel cremen i de store marengs, sammen med bærrene, der er rørt med lidt sukker
Lige før servering toppes hver marengs med råcreme og rabarberkompot og pyntes med mynte. Marengs. ½ dl pasteuriserede æggehvider (1 ½ stk. 2 pasteuriserede æggeblommer
Relaterede indlæg. Lav den ønskede størrelse marengs på en bageplade med bagepapir. Marengsene er færdige, når man kan sætte en finger på dem, og de mærkes helt tørre og faste på overfladen
Kagen er færdig, når du kan stikke et grillspyd, strikkepind, spids gaffel eller lignende ned i midten, uden der sidder kagedej på, når du tager den ud igen
Jeg læggermarengsen på midten, men du kan også lade den fylde hele toppen af kagen. Bland det bløde smør og flormelis til en ensartet masse og tilsæt æggeblommen og herefter melet (jeg starter med håndmikser og gå over til at ælte til sidst)
Læg den tomme vaniljestang ved rabarberne. Super lækker rabarberkage, hvor du får en fugtig tung sandkagebund, en lækker let syrlig midte af rabarberkompot, som er toppet af med et godt lag sød marengs