Marinade med ramsløg opskrifter

Ramsløg - et væld af muligheder

Anvendes i marinader, på salat, risotto eller til aioli. Jeg synes pestoen med rapsolien er klart at foretrække, da olien ikke overtager smagen af ramsløg
Tryl med ramsløg

Tryl med ramsløg

Ramsløg er fantastisk i fx pesto, marinade, mayonnaise og supper, men det smager også skønt i kryddersmør og salater
Kartoffelsalat

Kartoffelsalat

Hak ramsløgene groft, og kom dem i marinaden. olie, og bland, eller ryst det sammen til en marinade. De blev ikke taget imod med åbne arme, og kun svin og den fattigste, uoplyste bondebefolkning spiste dem
Rugbrødscroutoner – til suppe og salat

Rugbrødscroutoner – til suppe og salat

Lav en marinade af olie og krydderier/krydderurter efter smag. Croutonerne giver supper og salater et knasende sprødt løft – og chipsene kan serveres som en lækker snack sammen med grøntsagsstave og dip, humus eller tzatziki
Ramsløgpesto

Ramsløgpesto

aftensmad citron citronsaft frokost marinade olie pesto ramsløg solsikkekerner vindruekerneolie. Men den kan med fordel fryses i mindre poser hvor den kan holde i ca
Salat med ramsløg og spidskål

Salat med ramsløg og spidskål

Bladene kan bruges i salater, marinader, i suppe mm. Før i tiden var ramsløg nordens svar på hvidløg, og kan til dels også bruges som sådan medicinsk

Tryl med ramsløg

Ramsløg er fantastisk i fx pesto, marinade, mayonnaise og supper, men det smager også skønt i kryddersmør og salater
Aaah - pulled pork! ;)

Aaah - pulled pork! ;)

Til marinaden brugte jeg. ) Og manden kom med en masse lyde, hvorefter han konkluderede, at jeg burde åbne en restaurant og så ville folk fra nær og fjern strømme til
Grill og lækker sommersalat

Grill og lækker sommersalat

Bland marinaden af de øvrige ingredienser. ) Jeg havde krydret den med salt, peber, hvidløg og ramsløg

Grøntsagsjuice med hampefrø – og lidt snak om grøntsager

fennikel, hvide asparges, grønne asparges, sukkerærter, persillerod, knoldselleri, ærteskud, artiskok, ramsløg, blegselleri, radisser, grønne bønner, porre, rødbede, savoykål etc… En kombination af disse grøntsager med lidt frugt der komplimenterer grøntsagerne (en bitter grøntsag opvejes af en sød frugt), en god marinade og lidt frø (fx sesamfrø), kan aldrig gå helt galt

Lammebov og spidskål

Til marinaden brugte jeg (andre spændene krydderier er ligeså fint, kun fantasien sætter grænser). Egentlig ikke en kåltype jeg har stor erfaring med, men som jeg alligevel har googlet så meget, at jeg finder den interessant
TORSK PÅ PERLEBYG

TORSK PÅ PERLEBYG

Bland marinaden. Vi har så godt af at spise fisk – helst to gange om ugen, så jeg har udviklet en opskrift med torsk og eksperimenteret lidt med ingredienserne

Svinefilet i wok med ramsløg

Rør alle delene til marinaden sammen. Anret de varme grøntsager sammen med kødet og server med kogte brune ris eller fuldkornspasta