På en bageplade med bagepapir sprøjtes der små runde cirkler ud- de skal ca. Faktisk sidder jeg kun tilbage med en lyst til at prøve igen og igen i forskellige variationer - for, for søren da hvor smager de altså bare godt
Macarons er små kager som er sprøde udenpå og seje samt bløde indeni. Æggehvider og sukker piskes på laveste niveau i et minuts tid og derefter på højeste niveau indtil massen er godt luftig
Jeg tegnede små cirkler på bagepapir på ca. macaronsene kan fyldes med forskellig fyld. Min erfaring siger at macarons bliver pænes hvis du holder sprøjteposen i miden af cirkel og trykker fast og jævn til massen når ud til strengen, så går du videre til de næste
Når jeg først springer på Katrine’s macarons med salt karamel, er det meget svært at stoppe igen. Hun har haft meget at se til med nyt arbejde, flere gøremål og mange ordre på kager
(Jeg brugte rød farvet sukker, da jeg havde en lille rest tilbage fra mine marshmallow macarons, som kom til verden for nogle dage siden) Du kan se lige her, hvordan du indfarver helt almindeligt sukker på en ganske simpel og dekorativ måde
– så det måtte jeg jo lave om på. Jeg har lavet toppen og bunden i to forskellige farver, det behøver man selvfølgelig ikke, jeg synes bare det så fint ud
Jeg havde ikke en opskrift på basilikum fyldet, men improviserede mig frem ud fra den hvid chokolade ganache som jeg normalt bruger om resultatet var (sagt på en beskeden måde) vældigt godt
Nu er de færdige og kan lægges sammen med forskelligt fyld – frugtkompot, smørcreme, chokolademousse, lemon curd, frisk frugt eller hvad du nu kan finde på